Ruoka ja viini

Monelle grilliruoka on kesän odotetuimpia makunautintoja. Se kannattaa kuitenkin valmistaa oikein, jos haluaa säilyttää lihojen mehukkuuden ja raaka-aineiden maukkauden.

Grillikasvispasta

Valmista yksinkertainen, mutta erikoisen hyvä pastaruoka nopeasti grillatuista Välimeren kasviksista. Lisää niihin höysteeksi fetaa seka paahdettuja siemeniä tai pähkinöitä. Tarjoa lisänä vihersalaattia.

Kattaus

Seuraavista ohjemääristä voi olla apua arvioitaessa juhlaruokien ja juomien määrää.

Hunaja-sinappilohi

Tee tavallisesta kirjolohi- tai lohifileestä jotain aivan erityistä marinoimalla kala nopeasti ja tarjoamalla sen lisänä pinaattia ja papuja sekä varhaisperunoita tai rapeaa leipää.

Valmista makoisat vappumunkit käden käänteessä!

Vappusima

Näin valmistat itse vapun maistuvimman siman. Helppo ja takuuvarma ohje!

Pasha-resepti

Pashan alkuperäisenä ideana oli saada käytettyä paastonaikana käyttämättä jääneet maitotaloustuotteet. Se sopii jälkiruuaksi sellaisenaan, samoin kuin kahvipöydässä tarjottavaksi.

Mämmi kuuluu olennaisen osana suomalaiseen pääsiäiseen. Maassamme pääsiäisen aikaan vierailevat ulkomaalaiset saavatkin usein ihmetellä tätä mainiota herkkua!

Seitsemän loistavaa lammasreseptiä

Lammas on pääsiäisen perinneruoka. Herkullisesta lampaanlihasta voit valmistaa mitä moninaisempia aterioita ja juhlavia makuelämyksiä. 

Mikäpä olisikaan sen mukavampaa kuin olla ulkona mäessä tai ladulla, ja sen jälkeen nauttia mehevästä laskiaispullasta!

Sivut

Tilaa syöte RSS - Ruoka ja viini