Previous slide
Next slide

Gazpacho sattumilla

so00041
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Tarjoile tämä eteläisen Espanjan Andalusiasta lähtöisin oleva keitto juotavana alkupalana tai kulhoista kesäisenä iltapalana. Valkosipulikrutongit tuovat siihen hieman rapeutta.

NELJÄLLE
Valmisteluaika: 25 minuuttia + jäähdytys
Keittoaika: 15 minuuttia

Krutongit
2 valkosipulinkynttä kuorittuina
4 viipaletta ranskanleipää (2,5 sentin paksuisia)
½ tl rouhittua mustapippuria
¼ tl suolaa

Keitto
125 g punasipulia karkeasti pilkottuna
1 tölkki (0,8 dl) vähäsuolaista tomaattia mehussaan
125 g maustettuja leivänmuruja
125 g persiljaa silputtuna
3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
½ tl rouhittua mustapippuria
¼ tl suolaa
2 keskikokoista kurkkua, kuorittuna ja pilkottuna
2 keskikokoista vihreää paprikaa pilkottuna ja siemenkodat poistettuna
2 keskikokoista punaista paprikaa pilkottuna ja siemenkodat poistettuna

1. Valmista krutongit uunissa, joka on esilämmitetty 180 asteeseen. Halkaise 1 valkosipulinkynsi ja pyyhi leikkauspinnalla suuren kulhon sisäpinta sekä leipäviipaleiden kummatkin puolet. Revi leivät 2,5 cm kokoisiksi paloiksi. Aseta palat kulhoon ja ruiskuta päälle kevyesti paistosprayta. Ripottele leipien päälle suolaa ja pippuria. Sekoita, jotta mauste leviää kaikkiin leivänpaloihin. Levitä leivänpalat leivinpaperille uunipellille ja paista kullanruskeiksi, n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

2. Keitto: Sekoita sipuli ja jäljellä oleva valkosipuli tehosekoittimessa. Lisää joukkoon puolet tomaateista ja kaikki tomaattimehu ja soseuta. Lisää leivänmurut, persilja, viinietikka, öljy, pippuri ja suola. Sekoita vain ainekset sekaisin ja kaada seos suureen kulhoon.

3. Pilko jäljellä olevat tomaatit. Sekoita ne soseeseen, samoin kuin puolet kurkuista ja paprikoista. Jäähdytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Aseta tarjolle annoksittain ja lado keiton pinnalle jäljellä olevia kurkkuja, paprikoita ja krutonkeja.