Previous slide
Next slide

Älä koskaan googlaa näitä 9 asiaa

Google
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Alexa Erickson
Ohita nämä hakusanat ja vältät luisumisen internethakujen pimeään kuiluun ja tarpeettoman stressaantumisen.

Asiat, joista et myöhemmin halua nähdä mainoksia

Sinua saattaa askarruttaa kummallinen seikka ystäväsi vauvan vaippaihottumavoiteesta, mutta jos kirjoitat sen Googleen, niin onnea vaan! Todennäköisesti aina kun avaat verkkosivun, näet kyseisen tuotteen mainoksen vielä viikkojen ajan.

Mitä tahansa noloa

Meillä kaikilla on kiusallisia kysymyksiä mielessämme, mutta jos pelkäät, että joku voisi käyttää jotakin asiaa sinua vastaan, vaikkapa poliittisessa kilvassa, on parasta olla googlaamatta sitä. Edes hakuhistorian poistaminen pysyvästi ei auta, kertovat turvallisuusasiantuntijat Svea Eckert ja Andreas Dewes, jotka onnistuivat keräämään huomaamatta kolmen miljoonan saksalaisen nettikäyttäytymistiedot, samoin kuin huomattavien julkisten hahmojen, kuten tuomarien ja poliitikkojen, yksityisen sivuhistorian.

Sitä paitsi et todellakaan halua, että ruutuusi ponnahtaa mainoksia noista kiusallisista tiedusteluista, etenkään jos pomosi kurkkii selän takana.

Mitään laitonta

Jos jokin on laitonta, sitä ei kannata googlata, etenkin kun ajatellaan, mitä turvallisuusekspertit voivat tehdä. ”Nykyään on yleistä, että tietokone analysoidaan, samoin kuin puhelimet ja sosiaalisen median käyttö tutkitaan”, selitti rikoksiin erikoistunut puolustusasianajaja Brian McGonnachie. ”On melko tavallista, että ainakin yhteen näistä viitataan vakavissa oikeudenkäynneissä.” Jos olet kyllästynyt, unohda oudot Google-haut ja tutki mieluummin käteviä tee se itse -ohjeita.

Iho-oireita

Mietitkö, mikä kasvoihisi ilmestynyt uusi jälki on? Älä googlaa ”pyöreä, punainen luomi”. Eteesi ilmestyy turhan paljon tietoa ja kuvia aika ällöttävistä juttuista. Varaa mieluummin aika iholääkärille.

Matoja

Jos etsit parhaita matoja puutarhaasi, saat olla TODELLA varovainen hakusanoissasi, sillä muuten saat tulokseksi paljon kammottavia ja pahasti häiritseviä kuvia ja tietoja. Vältä Google-haku kokonaan ja kysy neuvoa puutarha-alan asiantuntijoilta.

Tuotteen mahdollista turvallisuutta

Internetissä on PALJON mielipiteitä ja ihmiset väittävät olevansa asiantuntijoita joka asiassa. Mutta jos mietit, onko jokin tietty tuote turvallinen iholle tai nieltäväksi, ja saat kyllä-vastauksia joltakin sivustolta ja ei-vastauksia toiselta, saatat tuntea houkutusta luottaa kyllä-ääniin. Parasta on kuitenkin kysyä neuvoa lääkäriltä tai muilta ammattilaisilta. Soita lääkärille tai kyseisen tuotteen valmistajalle.

Oireita

Samoin kuin oudon luomen googlaaminen, hakukoneen käyttäminen vatsakivun, väsymyksen tai kutinan selvittämiseen lisää enemmän turhaa pelkoa kuin käynti lääkärillä.

Lempiasiasi + syöpä

Syöpä on kamala asia, ja monet asiat tuntuvat liittyvän siihen. Mutta tiesitkö, että jopa koiran omistaminen on yhdistetty syöpään?! Kyllä, jotkin tutkimukset yhdistävät rakkaan koiranpentusi tähän sairauteen. Mutta ollaanpa nyt rehellisiä: et kuitenkaan luovu Rekusta, joten miksi kiusata itseään Google-haulla? Käytä aikasi mieluummin vaikka koirankoppivaihtoehtojen tutkimiseen.

Käännöksiä

Montako kertaa konekäännökset oikeasti ovat onnistuneet, kun olet näyttänyt niitä jollekin? Saat luultavasti vastaukseksi ”Mitä?!”, kun näytät käännöstä ihmiselle, jonka yrität häikäistä tai jonka kanssa yrität kommunikoida. Kuten Guardian-lehti huomauttaa, jos esimerkiksi ”Garota de Ipanema” -kappaleen laittaa Googlen kääntäjään, tuloksena on siansaksaa. Suomeksi kappaleen pätkä kääntyy koneella: ”Kun on tyhjä iltapäivä, Niin kaunis avaruudessa, Näin tytön, Se tuli askeleelta, Täysi swing, Mereen polku.” Ei, ei se oikein toimi.

Lue lisää:

Miksi Facebookissa ei kannata ryhtyä riitelemään 

13 kultaista sääntöä kotona työskentelyyn 

14 karmivaa asiaa, jotka Google tietää sinusta