Ruoka ja viini / Joulusinappi / Valitut Palat

Joulusinappi-resepti

Luo: 12/04/2018 - 14:13

Todellinen kinkun ystävä ei voi ajatellakaan joulukinkkua ilman sinappia. Mieluiten joulupöydässä tulisi olla monenlaista sinappia miedosta voimakkaaseen. Sinappien sekoittaminen on hauskaa puuhaa. Kokeile itse!

joulusinappi
Kuva: 
iStock


 
1 tlk (57 g) sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 dl kuohukermaa tai omenamehua
1 kananmuna
1–2 rkl väkiviinaetikkaa
0,5 dl konjakkia
(omenasosetta)
 
1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan sinappijauhe, sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin.
 
2. Sekoita kerma ja kananmuna keskenään ja lisää sinappijauheseokseen. Kuumenna pohjaa myöten miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä päästä sitä kiehumaan, sillä muutoin kananmuna juoksettuu.
 
3. Nosta kattila levyltä. Vatkaa kuuman sinapin joukkoon sähkövatkaimella etikka ja konjakki. Lisää omenasosetta, jos haluat.
 
4. Kaada sinappi tölkkeihin ja sulje ne heti. Säilytä sinapit jääkaapissa.
 
Annoksesta tulee noin 3 dl sinappia.


 
Lue lisää

Martan piparkakut

Vegaaninen jouluherkku: Härkis-piirakka

Joulun ihanimmat itsetehdyt makeiset

DC:Creator: 
Readers Digest Valitut Palat

Osallistu keskusteluun!