Martan piparkakut

Luo: 12/03/2013 - 09:59
Addthis: 

Miltä maistuisikaan joulu ilman piparkakkuja? Juuri jouluna etsitään käsinkirjoitetut pipariohjeet kätköistään ja valmistetaan niiden mukaan rasian täydeltä vanhan ajan perinteisiä herkkuja. 

Alla sinulle piparkakkuohje à la Martta!

1 1/2 dl siirappia
1 1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl hienonnettua pomeranssinkuorta
1/2 tl neilikkaa
150 g voita
1 kananmuna
7 1/2 dl karkeita vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Pehmeät Martan piparkakut voi leipoa heti taikinan valmistamisen jälkeen.

1. Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen kylmä voi ja jäähdytä seos haaleaksi.

2. Vatkaa joukkoon kananmuna ja vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut soodan.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaaviloi taikina levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja pellille.

4. Kypsennä piparkakkuja uunin keskiosassa 7–8 minuuttia.

Annoksesta tulee noin 80 piparkakkua.

Sokerivesikuorrutus

2 dl tomusokeria
1-2 rkl vettä tai kananmunan valkuaista
(1 -2 tippaa sitruuna-aromia)
(elintarvikeväriä)

Sekoita ainekset keskenään paksuksi tasaiseksi seokseksi. Koristele piparkakut pursotuspussin avulla.

Osallistu keskusteluun!