Previous slide
Next slide

Pitkään haudutettua burgundi-lampaanpotkaa

burgundilammaspotka
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Jotkut lihankappaleet on tarkoitettu nopeasti grillattavaksi, kun taas joidenkin valmistamiseen on parempi käyttää tuntitolkulla aikaa.

Tässä reseptissä lampaanpotka muhii viinin, vihanneksien ja yrttien seurassa kahdeksan tunnin ajan. Lopputulos on yhdistelmä mahtavaa makua ja mureutta, josta kaikki nauttivat täysin rinnoin.

4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Haudutusaika: 8h 25 min

4 lampaanpotkaa (noin 550g kappale)
Suolaa ja pippuria
2 rkl kuivattua persiljaa
2 tl hienonnettua valkosipulia
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl raastettua sitruunankuorta
1 dl pilkottua sipulia
1 keskikokoinen porkkana viipaloituna
1 tl oliiviöljyä
2 dl (burgundilaista) punaviiniä tai lihalientä 1 lihaliemikuutio

1. Ripottele lampaalle suolaa ja pippuria ja asettele potkat syvään pataan. Ripottele päälle persilja, valkosipuli, oregano ja sitruunankuori.

2. Paista sipulit ja porkkanat öljyssä pannulla noin 3-4 minuutin verran. Sekoita joukkoon viini ja lihaliemikuutio. Kiehauta ja hämmennä välillä. Kaada lampaan päälle ja anna muhia matalalla lämmöllä 8 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

3. Ota lampaanpotkat padasta ja pidä ne lämpiminä. Siivilöi neste ja erottele siitä pois lampaista irronnut rasva. Kiehauta nestettä pienellä pannulla kunnes sen määrä on vähentynyt puolella. Tarjoile kastikkeena lampaan kanssa.