Previous slide
Next slide

Bulguria ja kevätvihanneksia

bulguria_kevatvihanneksia
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Bulgurvehnän pähkinäinen maku täydentää alkusesongin vihannesten raikkautta ja rapeutta. Tämä ruokalaji on hieno lisuke mutta pärjää myös omillaan. Nauti kulhollinen lounaaksi tai miksei jopa aamiaiseksi!

6 ANNOSTA
Valmisteluaika: 45 minuuttia
Valmistusaika: 10 minuuttia

2,5 dl bulgurvehnää
7 dl kiehuvaa vettä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ tul pippuria
2 pitkittäin puolitettua purjoa, hyvin pestynä ja parin sentin mittaisiksi paloiksi leikattuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
12 tankoparsaa noin 4-5cm paloiksi leikattuna
2 dl pakasteherneitä
0,5 dl hienonnettua, tuoretta minttua

1. Ota suuri, lämpöä kestävä astia ja yhdistä bulgurit kiehuvaan veteen. Anna seistä kunnes bulgur on pehmennyt. Tämä vie noin 30 minuuttia, mutta hämmennä bulguria kerralleen 15 minuutin kohdalla. Valuta bulgurit lävikössä.

2. Vatkaa ruokalusikallinen öljyä, sitruunamehu, suola ja pippuri yhteen suuressa kulhossa. Lisää valutetut bulgurit ja pöyhi haarukalla.

3. Lämmitä jäljelle jäänyt ruokalusikallinen öljyä keskikokoisella paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää purjo ja valkosipuli pannulle ja paista kunnes purjot pehmenevät, noin 5 minuuttia. Lisää bulgureitten joukkoon.

4. Höyrytä parsat pehmeiksi noin neljässä minuutissa. Lisää herneet höyrytyksen viimeiseksi puoleksi minuutiksi. Lisää parsat ja herneet bulgurikulhoon mintun kera ja sekoittele. Tarjoile huoneenlämpöisenä tai viilennettynä.