Previous slide
Next slide

Fusillia ja kesäpestoa

hodc276
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Tähän versioon pestosta tulee persiljaa, minttua ja korianteria tavallisesti käytetyn basilikan sijaan. Yhdistelmä antaa pastalle raikkautta ja korostaa tuoreiden herneiden ja nuorien härkäpapujen makua.

4 annosta
Valmistelu: 20 minuuttia
Valmistus: 15 minuuttia

3 viipaloitua kesäkurpitsaa
8 viipaloitua vihersipulia
375 g kuorittuja tuoreita herneitä
300 g kuorittuja tuoreita nuoria härkäpapuja
350 g kokojyväfusillipastaa

Pesto
15 g tuoretta silolehtipersiljaa
15 g korianteria
15 g tuoretta minttua
125 g pinjansiemeniä
1 iso valkosipulinkynsi kuorittuna
3 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
125 g raastettua parmesaania

1. Pestoa varten laita vain lehdet pieneen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen yhdessä pinjansiemenien, valkosipulin ja pienen öljymäärän kanssa. Sekoita hyvin. Lisää vähitellen loput öljystä saadaksesi aikaan melko tasaisen tahnan. Lisää parmesaani ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan ja sekoita vielä hetki. Laita pesto syrjään.

2. Keitä iso kattilallinen vettä, johon on lisätty hiukan suolaa. Aseta kesäkurpitsa, vihersipulit, herneet ja härkäpavut höyrytyskoriin, joka asettuu tiiviisti kattilan päälle.

3. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja kuumenna vesi jälleen kiehuvaksi. Vähennä lämpöä hieman ja laita höyrytyskori kattilan päälle. Keitä pastaa ja höyrytä kasviksia 11–13 minuuttia, kunnes molemmat ovat sopivan kypsiä.

4. Valuta pasta ja siirrä se suureen tarjoiluastiaan. Lisää kaikki pesto ja sekoita se kokonaan pastan sekaan. Lisää sitten höyrytetyt vihannekset ja sekoita kevyesti, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.