Previous slide
Next slide

Mausteinen raparperi-mustikkakompotti

raparperi
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Inkivääri antaa herkullista kirpeyttä tähän monipuoliseen kompottiin, jonka voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä, aamiaisella tai jälkiruokana – erinomaista jäätelön tai jogurtin kanssa.

Raparperista ja mustikoista saa maittavan vitamiiniannoksen.

4 hengelle
Valmistelu 5 minuuttia
Kypsennys 10 minuuttia
Jäähdytys 30 minuuttia (halutessasi)

600 g raparperia (Poista kuori, jos käytät vanhempia ja suuria tankoja)
3 rkl sokeria
40 g hillottua inkivääriä
25 g mustikoita

1. Leikkaa raparperi 2–3 cm paloiksi ja pane paistinpannuun. Ripottele päälle sokeria ja lisää 1 ruokalusikallinen vettä. Kypsennä korkealla lämmöllä 30 sekuntia tai kunnes sokeri alkaa sulaa.

2. Vähennä lämpöä niin, että raparperi kypsyy hiljalleen. Hauduta kannen alla 5–8 minuuttia kerran sekoittaen, kunnes raparperi on pehmeää mutta ei sosemaista.

3. Leikkaa hillottu inkivääri millinohuiksi viipaleiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää inkivääri ja mustikat raparperin joukkoon. Sekoita varovasti ja annostele neljään kulhoon. Tarjoile heti tai jäähdytä 30 minuuttia.

Yksi annos sisältää: 83 kcal, 1 g proteiinia, 20 g hiilihydraatteja joista 19 g sokereita, ei rasvaa, 3 g kuitua.
 

Lue lisää:

Mausteinen raparperikeitto

Superterveellinen kolmen ruokalajin ateria

Näin pääset eroon munuaiskivistä