Previous slide
Next slide

Mausteinen raparperikeitto

bcs61014d102b
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Raparperi, kaneli ja sitruuna yhdistyvät tässä kirpeässä, mutta makeassa keitossa, joka sopii niin jälkiruuaksi kuin alkuruuaksi kesäaterialle.

4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 5 minuuttia + jäähdytys
Valmistus: 25 minuuttia

2 l kuutioitua raparperia
250 g sokeria
4 kanelitankoa
¼ tl suolaa
4 ½ rkl maissitärkkelystä
1 sitruunaviipale
4 rkl hapankermaa

1. Lisää 0,8 l vesi, raparperi, kanelitangot ja suola kattilaan ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljaa, kunnes raparperi on pehmeää (noin 20 minuuttia). Poista kanelitangot.

2. Siivilöi malto pois ja kiehauta uudestaan. Sekoita maissitärkkelys ja 0,5 dl vettä tasaiseksi tahnaksi. Sekoita kattilaan ja keitä sekoittaen, kunnes keitto paksuuntuu (noin 3 minuuttia). Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunaviipale. Anna viiletä.

3. Peitä ja viilennä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Poista sitruunaviipale ja koristele annokset hapankermalla.