Previous slide
Next slide

Paistettua inkivääriporsasta pak choin ja valkosipulin kera

inkivaariporsaspakchoi
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Pak choi eli pinaattikiinankaali on tärkeä osa kiinalaista ruokakulttuuria. Kasvilla on pitkä valkoinen varsiosa ja tummanvihreät lehdet, ja se maistuu kaikin puolin herkulliselta.

Pak choista saa helposti maukkaan lisäkkeen esimerkiksi paistamalla öljyssä valkosipulin ja soijakastikkeen kera ja sitä voi lisätä myös keittoihin ja paistoksiin.

4 annosta
Valmistelu: 15 minuuttia + marinointi
Kypsennys: 10 minuuttia

3 rkl kuivaa sherryä tai riisiviiniä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl maissijauhoa
1 tl tummaa seesamiöljyä
1 tl fariinisokeria
1/4 tl mustapippuria
1 luuton porsaan sisäfilee (noin 450 g) leikattuna noin 3 mm paksuisiksi viipaleiksi
2 rkl kasviöljyä
500 g pak choita karkeasti pilkottuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1. Sekoita keskikokoisessa kulhossa 1 1/2 rkl sherryä, soijakastike, maissijauho, seesamiöljy, sokeri ja pippuri. Lisää suikaloitu liha ja kääntele ainekset sekaisin kulhossa. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

2. Kuumenna 1 rkl öljyä isossa teflon- tai wokkipannussa. Lisää pak choi ja paista 2 minuuttia. Peitä kannella ja kypsennä noin 2 minuuttia kunnes kasvikset ovat painuneet kokoon. Siirrä pak choi lautaselle ja kaada pannusta ylimääräinen neste pois.

3. Kuumenna loput öljystä pannulla. Lisää valkosipuli ja kuullota 15 sekunnin ajan. Lisää lihamarinadi ja paista noin 3-4 minuuttia kunnes liha on kypsää. Lisää pak choi ja loput sherrystä. Kuumenna läpikotaisin ja tarjoa heti.