Previous slide
Next slide

Paistettua lohta pinaattipedillä

lohi
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Tuoreet salaattipinaatin lehdet pehmenevät ja niiden maku korostuu pelkässä kypsän lohen lämmössä. Tarjoile tämä lämmin ja vitamiinipitoinen salaatti tagliatellepastan kanssa.

Tuoreet salaattipinaatin lehdet pehmenevät ja niiden maku korostuu pelkässä kypsän lohen lämmössä. Tarjoile tämä lämmin ja vitamiinipitoinen salaatti tagliatellepastan kanssa.
 
4 hengelle
Valmistelu 10 minuuttia
Kypsennys 5 minuuttia

 
Yksi annos sisältää • 321 kcal • 27 g proteiinia • 2 g hiilihydraatteja joista 2 g sokereita
• 23 g rasvaa josta 4 g tyydyttyneitä rasvahappoja • 2 g kuituja
 
500 g nahatonta lohifileetä
40 g vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja
200 g kirsikkatomaatteja
2 kevätsipulia
100 g lehtipinaattia
20 tuoretta basilikanlehteä
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
 

VAIHTOEHTOISET VALMISTUSAINEET

• Jos salaatinomaista lehtipinaattia ei ole saatavilla, voit käyttää tavallista pinaattia, mutta se on ryöpättävä ennen käyttöä. Keitä pinaatinlehtiä väljässä vedessä pari minuuttia, kaada ne siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä.

• Käytä salaattisekoitusta pinaatin sijaan – kokeile rucolaa, vuonankaalia tai vesikrassia.

• Kokeile kampasimpukkaa ja pekonia lohen tilalla. Paista 100 g pekonia pannulla ilman rasvaa, ennen kuin lisäät öljyn ja kypsennät 300 g pieniä kampasimpukoita ilman mätiä noin 1 minuutin tai kunnes ne muuttuvat läpinäkymättömiksi.
 
1 Leikkaa lohifileet 4 sentin kuutioiksi. Puolita oliivit ja kirsikkatomaatit ja hienonna kevätsipulit. Jaa lehtipinaatin lehdet neljälle lautaselle (jos käytät tavallista pinaattia, ryöppää se ensin, ks. Vaihtoehtoiset valmistusaineet) lisää jokaiseen annokseen 5 basilikanlehteä.
 
2 Kuumenna öljy suurella paistinpannulla. Laita lohipalat pannulle ja kypsennä niitä 4 minuuttia ajoittain käännellen, kunnes ne ovat vaaleanpunaisia mutta pehmeitä. Lisää oliivit, sitruunan mehu ja kuori sekä kevätsipulit. Anna poreilla muutama sekunti ja nostele lohiseos sitten lautasille pinaatti-basilikapedin päälle.
 
3 Laita tomaatit pannulle ja paista niitä noin 30 sekuntia, kunnes ne lämpenevät kauttaaltaan. Lisää tomaatit lohiannoksiin ja tarjoile.
 

KOKIN VINKIT

• Valitse mahdollisimman pienikokoisia pinaatinlehtiä. Vältä vanhempia pinaatinlehtiä, sillä ne ovat liian suuria eivätkä sovi salaattiin.
 

LOHI

Paljon proteiinia sisältävässä lohessa on myös runsaasti silmiä ja ihoa hoitavaa A-vitamiinia sekä D-vitamiinia, joka vahvistaa luita ja suojelee osteoporoosilta. Lohesta saa lisäksi terveellistä seleeniä, joka vahvistaa elimistön vastustuskykyä ja säätelee kilpirauhasen toimintaa.

Lue lisää

8 ruokaa, jotka ovat terveellisempia yhdessä syötynä

Kesäisen kevyt kalawokki

Kuinka grillata kala oikeaoppisesti