Parsa-kinkkupaistos | Valitut Palat

Parsa-kinkkupaistos

Luo: 05/29/2013 - 15:35

Yksinkertaisen juustokastikkeen kera nautittava herkullinen parsa-ateria sopii lämpimäksi, maistuvaksi lounaaksi. Parsa tarjoaa täyslaidallisen terveyshyötyjä, joten parsaa kannattaa käyttää aina, kun sitä on tarjolla.

parsa
Kuva: 
Valitut Palat

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

4 hengelle
Valmistelu 5 minuuttia
Kypsennys 12 minuuttia

12 tankoparsaa
150 g vähärasvaista tuorejuustoa
1 tl maissijauhoja
50 g parmesaania
3 rkl maitoa
4 suurta kinkkuviipaletta, noin 150 g
2 rkl silputtua tuoretta ruohosipulia

VAIHTOEHTOISET VALMISTUSAINEET
• Käytä purkitettua tai pullotettua valkoista parsaa, jos et löydä tuoretta vihreää.
• Kokeile babypurjoa parsan sijasta. Yhteen annokseen tulee kaksi tai kolme pientä purjonvartta. Hauduta niitä kiehuvassa vedessä 3–5 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät.
• Käytä murennettua sinihomejuustoa parmesaanin sijasta.

1. Poista parsojen kovat osat (Leikkaa mahdolliset kovat kohdat tankoparsojen tyvestä joko veitsellä tai käsin – tanko katkeaa heikoimmasta kohdasta, jossa pehmeä osa muuttuu puuvartiseksi. Voit käyttää puumaisia osia liemien maustamiseen. Siivilöi ja heitä ne pois ennen kuin käytät liemen.) ja asettele tangot suurelle paistinpannulle. Lisää sen verran vettä, että parsat peittyvät, ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä sen jälkeen lämpöä ja hauduta kannen alla 5 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmenneet.

2. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja kytke grillivastus päälle. Ota suuri uunivuoka tai neljä gratiinikulhoa esille kohtaa 3 varten. Sekoita juusto ja maissijauhot kulhossa. Raasta parmesaani. Laita 1 ruokalusikallinen parmesaania sivuun ja sekoita loput juuston ja maissijauhojen joukkoon. Vatkaa maito sekaan.

3. Valuta parsat. Asettele 3 tankoa aina yhden kinkkuviipaleen päälle, kääri rullalle ja aseta astiaan. Lusikoi juustoseos kinkkurullien päälle ja ripottele loput parmesaanista päällimmäiseksi. Peitä esiin työntyvät parsatankojen päät foliolla.

4. Paista parsa-kinkkurullia uunissa 5–6 minuuttia tai kunnes juustopäällinen kuplii ja ruskistuu. Ripottele päälle ruohosipulia ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää: 185 kcal • 18 g proteiinia • 4 g hiilihydraatteja joista 4 g sokereita • 11 g rasvaa josta 6 g tyydyttyneitä rasvahappoja  • 1 g kuituja

Parsa

Tästä värikkäästä vihanneksesta saa paljon energiaa antavia B-vitamiineja, kuten folaattia, joka voi pienentää sydäntautien ja sydänkohtauksen riskiä. Parsan sisältämät kalsium ja magnesium ylläpitävät vahvoja luita, joten parsa on hyvin monipuolinen superruoka.

Lue lisää:


Tankoparsa-purjokeitto

Kinkku-hernesosekeitto

Pasta Primavera

Osallistu keskusteluun!