Previous slide
Next slide

Vesikrassilla ja cheddarjuustolla höystetty tomaattimunakas

vesikrassicheddar
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Vesikrassi on yksi maailman vanhimmista lehtivihanneksista, jota jo muinaiset ihmiset söivät.

Tämä nopeakasvuinen vesikasvi on voimakkaan makuinen ja erittäin terveellinen. Sitä voi käyttää esimerkiksi salaateissa, liemissä, keitoissa tai paistoksissa.

1 annos
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennys: 5 minuuttia

2 kananmunaa
1 rkl kylmää vettä
15 g suolatonta voita
2 kypsää luumutomaattia kuorittuna ja pilkottuna
0,6 dl raastettua cheddarjuustoa
30 g vesikrassin lehtiä karkeasti pilkottuna

1. Vatkaa haarukalla kulhossa munat, vesi ja ripaus suolaa vaahdoksi.

2. Kuumenna voi pienessä munakaspannussa tai teflonpannussa keskilämmöllä. Kääntele pannua jotta voi leviää tasaisesti ja lisää munaseos pannulle. Paista noin minuutin ajan välillä puulastalla sekoitellen ja siirtele munakasmassaa kohti pannun keskustaa jotta munakas paistuu tasaisesti.

3. Kun munakas on hieman hyytynyt, älä sekoita enää ja sirottele pilkotut tomaatit pannulle. Paista vielä 30 sekuntia tai kunnes munakas on hyytynyt ja paistopinta on kullankeltainen. Nosta pannu levyltä.

4. Ripottele juustoraaste ja vesikrassi munakkaan pinnalle. Siirrä munakas lämmitetylle lautaselle ja samalla taita se puoliksi. Tarjoa heti.