Previous slide
Next slide

Appelsiini-marsipaanimuffinit

appelsiinimarsipaani
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Mitä eroa on muffinilla ja kuppikakulla? Virallista vastausta ei löydy. Jotkut sanovat muffinien olevan enemmän leivän kaltaisia kun kuppikakut puolestaan ovat makeampia ja kuohkeampia. Voimme vain todeta, että ainakin näissä marsipaania, mantelilikööriä ja mantelilastuja sisältävissä herkkumuffineissa sekä maku että koostumus on mykistyttävän hyvä.

24 ANNOSTA
Valmisteluaika: 30 minuuttia
Paistoaika: 20 minuuttia

150 g marsipaanimassaa pilkottuna
2 kevyesti vatkattua kananmunaa
0,7 dl pehmeää voita
1,5 dl piimää
0,7 dl hienoa sokeria
2 tl raastettua appelsiininkuorta
2 rkl mantelilikööriä
3,3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhoa
1 iso appelsiini
Mantelilastuja koristeluun

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa 12-paikkainen muffinivuoka paperivuoilla.

2. Sekoita marsipaani, kananmunat ja voi puulusikalla tasaiseksi massaksi. Sekoittele mukaan puulusikkaa käyttäen piimä, sokeri, appelsiininkuori ja likööri kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.

3. Siivilöi jauhot ja leivinjauho suureen kulhoon. Lisää marsipaaniseos ja sekoita kunnes seos on tasainen.

4. Kuori appelsiini ja poista valkoiset osat. Paloittele appelsiini ja halkaise jokainen pala puoliksi.

5. Laita teelusikallinen taikinaa jokaiseen muffinivuokaan ja laita keskelle puolikas appelsiininpala. Lisää taikinaa niin, että se täyttää noin kaksi kolmasosaa vuoasta. Ripottele päälle mantelilastuja.

6. Paista noin 20 minuuttia kunnes muffinit ovat kullanruskeita. Laita muffinit viileään paikkaan jäähtymään.