Matkailu | Valitut Palat

Matkailu

Syyhyttääkö ajatus lomasta? Expedia Inc. julkaisi vastikään yhteystyössä Airlines Reporting Corporationin kanssa (ARC) maailmanlaajuisen tutkimuksensa lentomatkailun trendeistä, ja (juonenpaljastuksia seuraa) tilanne näyttää lompakkoasi ajatellen hyvältä. On kuitenkin tärkeää varata liput ja matkustaa oikeaan aikaan. Tämä sinun kannattaa siis tietää:

Kotimaa Suomi, Ruotsi ja Norja ovat suomalaisen kuluttajan mielestä luotettavimmat matkailumaat. Vähiten suomalainen matkailija luottaa Tunisiaan, Gambiaan ja Marokkoon. Asia käy ilmi Valittujen Palojen yhdessä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa tekemästä kyselystä.

Lähdin huhtikuun loppupuolella tutustumaan Latvian Jurmalaan, joka on tunnettu pitkästä hiekkarannastaan ja kylpylähotelleistaan.

Elias Lönnrotin matkat Karjalaan herättivät kiinnostuksen itäiseen Suomeen. Karelianismin innoittamat taiteilijat matkasivat Pielisen äärelle Kolille. Nyt Pielisen matkailu hakee uutta ilmettä lähiruoasta, ekologisuudesta, hiljentymisestä ja hyvinvoinnista. 

Sain huomata, että Pariisissa ihmisten katselemisesta on tehty taiteenlaji.

Astun ulos Marrakechin lentoasemarakennuksesta aurinkoisena marraskuun alun iltapäivänä. Marokon sää on lämmin muttei hiostava.

Nizza on monipuolinen matkakohde. Siinä yhdistyvät kauniit maisemat, välimerellinen lämpö ja sykkivä kaupunkielämä. Lisähoukuttimena on helppo saavutettavuus, koska lentotarjonta sinne on runsasta.

Bram Stokerin vampyyriromaani nojaa vahvasti legendoihin, mutta teoksen viitoittamaa reittiä voi yhä kulkea ja aistia kauhuromanttista tunnelmaa.

Pieni maa ihastuttaa monipuolisuudellaan.

Madeiran sää voi olla epävakainen, mutta saaren kauniit maisemat ja leppoisa tunnelma eivät jätä matkailijaa kylmäksi. Se käy ilmi päiväkirjasta, jota toimittajamme piti käydessään saarella keväällä 2016.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Matkailu