Previous slide
Next slide

Kermainen avokado-kookoskeitto

euk30jm14
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Trooppiset chilin, kookoksen ja korianterin maut antavat luonnetta tälle keittämättä valmistuvalle sosekeitolle. Keiton silkkinen koostumus ja samettinen maku syntyy mehukkaista, kypsistä avokadoista ja pehmeän kermaisesta kreikkalaisesta jogurtista.

NELJÄLLE
Valmistusaika: 15 minuuttia + jäähdytys

4 kevätsipulia
1 suuri valkosipulinkynsi
1 tuore vihreä chilipaprika
1 pieni nippu tuoretta korianteria
2 keskikokoista avokadoa
3 dl kana- tai kasvislientä
300 g maustamatonta kreikkalaista (tai luonnon-) jogurttia
1,5 dl kookosmaitoa
1 rkl oliiviöljyä
hyppysellinen sokeria
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja rouhittua mustapippuria

1. Huuhdo, perkaa ja pilko kevätsipulit. Kuori ja murskaa valkosipuli. Huuhdo, poista siemenet ja pilko chilipaprika. Huuhdo ja kuivaa korianteri, aseta muutama lehti sivuun koristelua varten, ja silppua loput karkeasti.
2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha tehosekoittimeen. Lisää liemi, kevätsipulit, valkosipuli, chilipaprika, korianteri, jogurtti, kookosmaito, oliiviöljy, sokeri ja sitruunamehu. Sekoita, kunnes seos on samettisen tasaista.
3. Mausta makusi mukaan ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 3 tunnin ajan. Koristele annokset korianterin lehdillä ja mustapippurilla.

 

Kesäinen kasviskeitto pestolla
Makoisa basilikapesto sävyttää kesäiseksi tämän kevyen version klassisesta ranskalaiskeitosta. Aromikkaat vihannekset tuovat runsaasti makua pitäen rasvan kurissa. Miten hurmaava tapa nauttia päivittäinen vihannesannos!

NELJÄLLE
Valmisteluaika: 25 minuuttia
Keittoaika: 35 minuuttia

500 g luumutomaatteja
1 sipuli silputtuna
1 porkkana pilkottuna
1 varsiselleri pilkottuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 keskikokoinen keltainen kesäkurpitsa viipaloituna
1 keskikokoinen kesäkurpitsa viipaloituna
4 dl kanalientä
4 dl kasvislientä
2,5 dl tuoreita basilikanlehtiä
2½ rkl pestokastiketta

1. Kuori ja pilko tomaatit, poista siemenet.

2. Suihkuta laakeaan kattilaan paistosprayta ja aseta kattila liedelle keskilämmölle. Kuullota sipuli, porkkana, selleri ja valkosipuli, kunnes ovat pehmenneet, n. 5 minuuttia. Lisää tomaatti ja kesäkurpitsat. Kuullota kunnes pehmenneet, n. 8 minuuttia. Kaada sekaan kana- ja kasvisliemet ja kiehauta. Alenna lieden lämpöä ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta  kunnes maut ovat sekoittuneet, n. 20 minuuttia.

3. Sekoita basilika ja pestokastike tehosekoittimessa, kunnes seoksesta tulee tasaisen täyteläinen.

4. Jaa keitto annoskulhoihin ja lusikoi päälle pestoseosta.