Lennot - minä päivänä kannattaa lentoliput kannattaa ostaa?

Voita upea Bosch-pyykinpesukoneValitut Palat Collection

Valitut Palat Collection - laatutietoisen valikoima

Minä päivänä lentoliput kannattaa ostaa? Vastaus löytyy täältä!

Luo: 07/29/2019 - 18:14

Syyhyttääkö ajatus lomasta? Expedia Inc. julkaisi vastikään yhteystyössä Airlines Reporting Corporationin kanssa (ARC) maailmanlaajuisen tutkimuksensa lentomatkailun trendeistä, ja (juonenpaljastuksia seuraa) tilanne näyttää lompakkoasi ajatellen hyvältä. On kuitenkin tärkeää varata liput ja matkustaa oikeaan aikaan. Tämä sinun kannattaa siis tietää:

lennot

 

Koska saat halvimmat liput?

Eräs tutkimuksen hyödyllisimmistä löydöksistä paljasti, minä päivänä lentolippuja kannattaa ostaa. Olet ehkä kuullut, että ennen liput kannatti ostaa tiistaina. Se ei kuitenkaan enää pidä paikkaansa. Liikematkailijat yrittävät yhä useammin varata paikkansa arkena, joten paras päivä lentolippujen hankkimiseen on sunnuntai.

”Näimme, että viikonloppuna tehdyt lentovaraukset tuottivat vähintään 20 prosentin säästön. Niinpä sunnuntaista on tullut optimaalinen päivä varata lentolippuja,” sanoo Christie Hudson, Pohjois-Amerikan Expedian vanhempi viestintäjohtaja.

Raportista käy myös ilmi, että jos haluat säästää vielä enemmän rahaa, lennot kannattaa yrittää varata sunnuntaina yli 21 päivää ennen matkaanlähtöä. (Odotamme, että olet merkinnyt tiedon kalenteriisi.)

”Lentoliput eivät lähes koskaan halpene, kun matkapäiväsi lähestyy,” Hudson sanoo. ”Tutkimustietomme mukaan liput kannattaa varata ainakin 30 päivää aiemmin, jotta voit välttää nuo viime hetken maksut.”

Minä päivänä lentojen varaamista sitten pitäisi välttää? Raportissa kerrotaan, että kaikkein kalleimmat liput varataan torstaina ja perjantaina.

Onko tiistain teoria edes totta?

Lentojen hintoihin liittyy monta tekijää, kuten se, miten suosittu matkakohteesi on, ja mihin aikaan vuodesta aiot sinne lähteä. Ajatus siitä, että lennot kannattaa hankkia tiistaina saattaa perustua siihen, että ennen vanhaan lentoyhtiöt laittoivat uudet lentonsa myyntiin tiistaisin.

”Siitä on kuitenkin jo kauan,” Hudson sanoo. ”Meidän tutkimustietomme kannalta, näin ei ole ollut enää pariin vuoteen.”

Milloin kannattaa matkustaa, jos haluaa, että lennot ovat mahdollisimman halpoja?

Sen lisäksi, että tiedät parhaan päivän ostaa lentoloppuja, yritä välttää loman aloittamista sunnuntaina. Liput turistiluokassa ja ykkösluokassa ovat halvimmat, kun lennät torstaina tai perjantaina. Päätös lentää jompana kumpana noista päivistä voi raportin mukaan leikata hinnasta 10 prosenttia.

Entä toinen vihje? Jos aloitat matkasi keskellä viikkoa, viivy kohteessasi vielä lauantaina ja lennä kotiin sunnuntaina perjantain tai launtai-illan sijaan.

”Suuri osa liikematkailusta tapahtuu maanantain ja perjantain välillä, joten jos lisäät matkaasi päivän tai pari, saatat säästää rahaa,” Hudson neuvoo. Ylimääräinen lauantai-ilta voi säästää sinulle 25 prosenttia sen sijaan, että palaisit kotiin arki-iltana, data kertoo.

Harkitse lopuksi perusturistiluokkaa. Useimmat lentoyhtiöt tarjoavat nyt edullisempaa, yksinkertaisempaa vaihtoehtoa, johon ei kuulu ilmaisia ruumaan meneviä matkatavaroita tai vapautta valita omaa istumapaikkaasi. Ole kuitenkin tietoinen siitä, että se toimii parhaiten tietyissä tilanteissa.

”Varaan joskus perusliput turistiluokasta, kun matkustan yksin, lento on lyhyt ja pidän matkatavarat mukanani,” Hudson sanoo. ”Mutta jos lennän kauas tai matkustan perheeni kanssa ja haluan varmistaa, että voimme istua yhdessä, se ei ehkä ole kaikkein paras vaihtoehto.”

Istahda siis juomaan kupillinen kahvia sunnuntai-iltapäivänä ja ryhdy suunnittelemaan seuraavaa ansaittua matkaasi. Päätitpä suunnata mihin tahansa, nyt on sopiva hetki varata liput.


Lue lisää:

Näin vältät mokat matkoilla

8 ruokamyrkytyksen oiretta, jotka jokaisen tulisi tunnistaa

Miksi ukkosella ei kannata tiskata?

Readers Digest Valitut Palat

Osallistu keskusteluun!