Previous slide
Next slide

Fusillisalaatti kinkun ja voipapujen kera

fusillisalaatti
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Klassisesta fusillisalaatista poiketen tämän ruokaisan version pestokastike valmistetaan pinjansiementen ja basilikan sijaan saksanpähkinöistä ja mausteisista vesikrassin lehdistä. Lisänä herkullista kevytkinkkua ja voipapuja sitruunaisessa jogurttikastikkeessa.

4 annosta
Valmistelu: 15 minuuttia
Kypsennys: 15 minuuttia + seisominen

280 g fusillimakaronia
6 dl tuoreita tai pakastettuja voipapuja kuorittuina
3 1/2 dl halkaistuja kirsikkatomaatteja
1 1/2 dl vähärasvaista kinkkua kuutioina
1/2 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
50 g karkeasti silputtuja vesikrassin lehtiä

Pesto
50 g vesikrassin lehtiä
3/4 dl saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi kuorittuna
1/2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1/2 dl vähärasvaista maustamatonta jogurttia
suolaa ja mustapippuria

1. Keitä pastaa kevyesti suolatussa vedessä isossa kattilassa noin 9 minuuttia. Lisää pavut ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna hautua 2-3 minuuttia kunnes pasta on pehmeää ja pavut kypsiä mutta rakenteeltaan vielä kiinteitä.

2. Odotellessa sekoita tomaatit, kinkkukuutiot, ruohosipuli ja öljy suuressa tarjoilukulhossa ja jätä hautumaan. Valmista seuraavaksi pesto: laita vesikrassit, saksanpähkinät ja valkosipuli monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää puolet öljystä ja jatka hienontamista. Lisää sitten loput öljystä, sitruunankuori ja -mehu sekä jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Valuta pasta ja pavut ja lisää ne heti tomaattikulhoon. Sekoita hyvin ja anna hautua kannen alla 5 minuuttia. Sekoita pesto ja silputut vesikrassit salaattiin ja tarjoile heti.