Previous slide
Next slide

Maalaismainen kana-kasviskeitto nuudeleilla

kanakeitto
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Juurekset kuten porkkana ja nauris tuovat maanläheisyyttä tähän perinteikkääseen kanakeittoon.

4 annosta
Esivalmistelut: 15 minuuttia
Keittoaika: 45 minuuttia

1 rkl kasviöljyä
1 keskikokoinen sipuli suurehkoina paloina
3 porkkanaa kuorittuina ja kuutioituina
1 keskikokoinen sellerinvarsi kuutioituna
2 tölkkiä (2×210 ml) rasvatonta vähäsuolaista kanalientä
1 tölkki (410 ml) kuutioituja tomaatteja liemineen
250 g kanan rintapaloja ilman nahkaa
1 pieni nauris kuorittuna ja kuutioituna
1 tl kuivattua basilikaa
350 g ohuita nuudeleita
1/4 tl mustapippuria myllystä

1. Kuumenna öljy suuressa kattilassa lieden keskilämmöllä. Lisää sipuli, porkkanat ja selleri ja paista 5 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää kanaliemi, tomaatit, kana, nauris ja basilika. Keitä ilman kantta 30 minuuttia tai kunnes kana on täysin kypsää.

2. Siirrä kananpalat lautaselle. Anna niiden jäähtyä hiukan, poista luut ja paloittele liha suurehkoiksi paloiksi. Laita kananpalat takaisin kattilaan, lisää nuudelit ja keitä 4 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Mausta pippurilla ja tarjoile.

Lue lisää: 

Puolentunnin ateriat

Lämmittävä kanakeitto purjosta ja lehtikaalista 

Kermainen avokado-kookoskeitto