Previous slide
Next slide

Pashan valmistusohje

Pasha-resepti
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Pashan alkuperäisenä ideana oli saada käytettyä paastonaikana käyttämättä jääneet maitotaloustuotteet. Se sopii jälkiruuaksi sellaisenaan, samoin kuin kahvipöydässä tarjottavaksi.


Pasha – ohje noin 8 annokseen.

2 dl (180 g) voita sulatettuna
2 dl sokeria
1 tlk (250 g) maito- tai kermarahkaa
1 keltuainen
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
2 rkl sitruunamehua
3 tl vaniljasokeria
0,5 dl rusinoita
1 pkt (65 g) hillottuja appelsiininkuoria tai sukaattia
 
Koristeluun: ruusu tai tuohus
 
Vatkaa hiukan jäähtynyt voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää rahka ja keltuainen.
 
Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon sitruunamehu ja vaniljasokeri.
 
Silppua rusinat saksilla. Yhdistä kaikki ainekset.
 
Vuoraa pashamuotti kylmään veteen kastetulla sideharsokankaalla ja kaada seos muottiin. Taita kangas päälle ja laita pashan päälle kevyt paino. Nosta muotti kulhossa jääkaappiin 1–2 päiväksi. Voit käyttää pashamuottiin myös siivilää tai juustomuottia.
 
Kumoa valmis pasha lautaselle ja irrota kangas. Koristele ruusulla tai palavalla tuohuksella.
 

Lue lisää
Kotitekoisen mämmin valmistusohje
Seitsemän loistavaa lammasreseptiä
Tulkoon pääsiäisen ilo