Previous slide
Next slide

Grillikasvispasta

Grillikasvispasta
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Valmista yksinkertainen, mutta erikoisen hyvä pastaruoka nopeasti grillatuista Välimeren kasviksista. Lisää niihin höysteeksi fetaa seka paahdettuja siemeniä tai pähkinöitä. Tarjoa lisänä vihersalaattia.

4 annosta
1 iso tai 2 keskikokoista viipaloitua kesäkurpitsaa
1 viipaloitu munakoiso
1 isoiksi suikaleiksi leikattu punainen paprika
1 isoiksi suikaleiksi leikattu keltainen paprika
1 ohuesti lohkottu punasipuli
5 rkl oliiviöljyä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
50 g pinjansiemeniä tai saksanpähkinöitä
400 g nauhapastaa
4 rkl pestoa
200 g kuutioita fetaa

1. Grillaa kasvikset
Kuumenna grilli keskilämmöllä. Laita kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleet sekä paprikasuikaleet kulhoon ja valuta niiden päälle öljy. Lisää valkosipuli, hiukan suolaa ja mustapippurirouhetta. Sekoita hyvin niin, että kaikki palat maistuvat. Levitä kasvikset sen jälkeen grillipannuun ja grillaa niitä välillä käännellen 20 – 25 minuuttia niin, että ne pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

2. Paahda siemenet ja pähkinät
Kaada pinjansiemenet tai saksanpähkinät kuivaan paistinpannuun ja paahda niitä pannulla 2–3 minuuttia sekoittaen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada siemenet tai pähkinät pannusta, etteivät ne paahdu liikaa.

3. Kypsennä pasta
Kypsennä pasta kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan sillä aikaa, kun kasvikset lopettelevat paahtumistaan grillissa. Pastan kypsyminen kestää noin kahdeksan minuuttia. Kaada keitinvesi pois paistinkattilasta tarkasti valuttaen ja jätä pasta kuumaan kattilaan.

4. Sekoita ainekset
Lisää kasvikset ja pesto pastakattilaan. Kaada joukkoon myös isoiksi paloiksi kuutioitu feta sekä siement tai pähkinät. Sekoita ainekset varoen keskenään ja tarjoa heti.

Lue lisää: 

Maalaismunakas

Fusillia ja kesäpestoa

Mausteinen kurpitsa-papuseos