Previous slide
Next slide

Rapugumbo

rapugumbo
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Okra on amerikkalainen nimitys tälle terveelliselle lämpimän ilmaston kasville, joka muistuttaa pientä chilipaprikaa. Muita nimityksiä sille ovat muun muassa bhindi ja kingombo.

Okra on tunnettu tahmaisesta sisuksestaan ja se sopii erinomaisesti pataruokiin mutta on herkullista myös leivitettynä ja uppopaistettuna.

4 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennys: 35 minuuttia

2 rkl kasviöljyä
225 g okraa pilkottuna noin sentin paksuisiksi paloiksi
1 keskikokoinen sipuli karkeasti pilkottuna
1 punainen paprika, siemenet poistettuna ja kuutioituna
1 vihreä paprika, siemenet poistettuna ja kuutioituna
1,25 dl keittokinkkua kuutioina (noin 85 g)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
4,75 dl rasvatonta kanalientä
450 g keitettyä ravunlihaa
1/4 tl chilikastiketta
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

1. Kuumenna öljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää okra, sipuli, paprikat ja kinkku. Kuullota noin 10 minuutin ajan kunnes okra on pehmennyt eikä ole enää tahmeaa.

2. Lisää valkosipuli ja kuullota minuutin ajan. Lisää tomaattimurska ja kanaliemi ja anna kiehua hiljaa ilman kantta 20 minuutin ajan.

3. Sekoita joukkoon ravunliha, chilikastike, suola ja pippuri. Lämmitä läpikotaisin ja tarjoile.