Rouva puolustusministeri | Valitut Palat

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

Rouva puolustusministeri

Create: 03/10/2017 - 09:52

Suomen ensimmäinen naispuolinen puolustusministeri Elisabeth Rehn herätti kohua ulkomaita myöten.

Rouva puolustusministeri

Kesäkuussa opetusministeri Christoffer Taxell siirtyi Partekin toimitusjohtajaksi, ja hänen pestinsä otti entinen puolustusministeri Ole Norrback. Näin puolustusministeriksi nousi 13 kesäkuuta RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Elisabeth Rehn, ensimmäisenä naisena maamme historiassa.

Hän toimi puolustusministerinä yhdeksän kuukautta ennen uusia vaaleja, mutta jatkoi tehtävässä myös seuraavassa Esko Ahon hallituksessa. Kunniakomppaniat joutuivat opettelemaan uuden tervehdyksen: ”Hyvää päivää, rouva puolustusministeri!”
 
Naispuolinen puolustusministeri herätti melkoisen kohun, ulkomaita myöten. Samalla Rehnin kansansuosio alkoi kasvaa, se oli huomattavasti laajempaa kuin RKP:n kannatus. Tämän kansansuosion ansiosta Rehnistä tuli poikkeuksellisen vaikutusvaltainen puolustusministeri.

Hän vaikutti paljon Hornet-kauppoihin, lisäksi hänen puolustusministeriytensä aikana säädettiin laki, jonka mukaan myös naisilla on mahdollisuus suorittaa asepalvelus. Puolustusministeri puuttui aktiivisesti myös alokkaiden simputtamiseen.

300x250 block sidebar

Osallistu keskusteluun!