Broileripappardelle

Broileripappardelle

Luo: 02/18/2010 - 11:23

Suupalan kokoiset broileripalat kypsyvät nopeasti kastikkeessa ja sopivat kauniisti makeiden minitomaattien värittämään pastaan, johon tulee raikkautta ja tuoreutta sekä lisäväriä rucolasta.

Valmistelut 15 minuuttia
Kypsennys 15 minuuttia
4 annosta

2 rkl oliiviöljyä
1 halkaistu ja ohuesti viipaloitu punasipuli
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
4 nahatonta kuutioitua tai suikaloitua broilerin rintafileetä, yhteensä noin 450 g
400 g halkaistuja minitomaatteja
400 g leveää nauhapastaa, pappardelleja tai tagliatelleja
150 g rucolaa

1. Kypsennä kastike
Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää siihen sipuliviipaleet ja valkosipuli. Sekoita ja kypsennä noin kaksi minuuttia. Lisää seuraavaksi broilerikuutiot ja kypsennä edelleen keskilämmöllä sekoittaen, kunnes ne saavat hiukan väriä. Vähennä lämpöä ja lisää seuraavaksi tomaatit. Peitä pannu kannella ja kypsennä välillä sekoittaen 8–10 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja liha kypsää.

2. Keitä pasta
Kypsennä pastaa pakkauksen ohjeen mukaisesti runsaassa, suolalla maustetussa vedessä 8–10 minuuttia tai kunnes se on pureskeltavan pehmeää. Valuta.

3. Tarjoa
Silppua rucola kastikkeeseen ja sekoita. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Kumoa pasta lämmitettyyn kulhoon ja kaada broilerikastike sen päälle. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.

Annoksen ravintosisältö
• 511 kcal (2136 kJ) • 38 g proteiinia • 10 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 2 g) • 66 g hiilihydraattia

Resepti julkaistu kirjassa Vaivatonta arkiruokaa (Valitut Palat 2010)

Osallistu keskusteluun!