Previous slide
Next slide

Cappuccinosifonkikakku

us_cp16121
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Tämä kevyt ja makea kahvilta ja kanelilta maistuva kakku on täydellinen jälkiruoka piknikille. Tarjoile se halutessasi tuoreiden mansikoiden kera.

16 annosta
Valmistelu: 15 minuuttia
Valmistus: 45 minuuttia

280 g jauhoja
345 g hienoksi jauhettua sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 suurta munaa sekä 4 suurta munanvalkuaista
1,25 dl saksanpähkinäöljyä
2 dl keitettyä espressoa jäähdytettynä
2 ruokalusikallista makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljauutetta
1/2 tl viinikiveä
2 tl tomusokeria

1. Ota voitelematon halkaisijaltaan 25 cm oleva kakkuvuoka. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Sekoita keskikokoisessa kulhossa jauho, sokeri, leivinjauhe ja kaneli. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa saksanpähkinäöljy, munankeltuaiset, espresso, kaakaojauhe ja vaniljauute yhteen isossa kulhossa, kunnes seos on tasainen. Yhdistä jauhoseos siihen varoen ja sekoita hyvin yhteen.

2. Vatkaa kuusi munanvalkuaista keskikokoisessa kulhossa vaahdoksi. Sekoita joukkoon viinikivi ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteää. Lisää valkuaisvaahto varoen taikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa sisältä kokeiltaessa.

4. Jätä kakku vuokaan jaa anna jäähtyä jäähdytysritilällä ylösalaisin käännettynä. Sirota päälle tomusokeria ennen tarjoilua.