Perinneresepti – Blinit | Valitut Palat

Sofa SaveriWalkVibrolegs

Herkulliset blinit

Luo: 02/20/2020 - 13:45
blinit
Kuva: 
iStock

 

6 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
5 dl tattarijauhoa
1 tl suolaa
3 dl kiehuvaa maitoa
2 keltuaista
2 valkuaista
 

1. Sekoita hiiva ja tattarijauhot haaleaan veteen. Anna taikinan nousta lämpimässä kaksinkertaiseksi. 

2. Sekoita hyvin nousseeseen taikinaan kiehuva maito, suola ja keltuaiset yksitellen. Hämmennä viimeksi joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. 

3. Paista blinit pannussa runsaassa rasvassa molemmin puolin. On makuasia, valmistatko ohuita pitsireunaisia vai paksuja kuohkeita blinejä. 

4. Blinit tarjotaan kuumina. Perinteisiä lisukkeita ovat muun muassa usein mäti, hienonnettu sipuli ja kermaviili, silli ja suolaiset kaviaarit. Voit toki nauttia blinit makutottumuksesi ja ruokavaliosi mukaisesti. 

Lue lisää: 

Vinkkejä lettujen paistamiseen

Herkulliset juurespannarit

Monipuolisia reseptejä mansikasta

Readers Digest Valitut Palat

Osallistu keskusteluun!