Previous slide
Next slide

Juustoinen olutkeitto

olutkeitto
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Tämä maukas keitto tehdään kanaliemestä, maidosta ja oluesta. Cheddarjuusto antaa sille pehmeän mutta voimakkaan maun ja rapea pekoni lisää häivähdyksen savunmakua. Tarjoile keiton kanssa rapeita ruissämpylöitä ja voita.

4 annosta
Esivalmistelut: 15 minuuttia
Keittoaika: 15 minuuttia

2 keskikokoista kuutioitua purjoa
2 kuutioitua porkkanaa
2 kuutioitua sellerinvartta
2 tl hienoksi silputtua valkosipulia
1 laakerinlehti
60 g voita
2/3 dl (40 g) vehnäjauhoja
5 dl täysmaitoa
3 3/4 dl kanalientä
1 pullo (3,3 dl) olutta (ei tummaa)
1 rkl worcester-kastiketta
1 tl sinappijauhetta
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
500 g raastettua cheddarjuustoa
100 g pilkottua ja paistettua pekonia

1. Paista purjoja, porkkanoita, selleriä, valkosipulia ja laakerinlehteä voissa pinnoitetussa kasarissa lieden keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Vähennä lämpöä ja sirottele jauhot kasvisten päälle. Paista vielä 3 minuuttia ja sekoita, etteivät jauhot ruskistuisi.

2. Lisää vähitellen maito, kanaliemi ja olut sekoittaen sähkövatkaimella tai vispilällä ja anna kiehua 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää worcester-kastike, sinappijauhe, suola ja pippuri.

3. Lisää juusto kourallinen kerrallaan sekoittaen samalla ja anna sen sulaa, mutta älä anna keiton enää kiehua. Poista laakerinlehti valmiista keitosta ja sirottele annosten päälle paistetun pekonin paloja ennen tarjoilua.