Previous slide
Next slide

Kesäisen kevyt kalawokki

kala
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Tapio Rusanen
Kalawokki valmistuu helposti myös muurikassa kesäkeittiössä. Paistinpannua voi tietysti käyttää, mutta grillissä ja avotulella kypsennysastiaksi sopii muurinpohjapannu tai vaikka wokkipata.

Ainekset (6 annosta)
2 sipulia
1 punainen paprika
½ kiinankaali
3 omenaa 
200 g parsakaalia 
1 rkl öljyä 
600 g kalaa (esim. lohta, kuhaa, haukea tai ahventa)
1 tl suolaa 
1 tl rouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa tai kirveliä

Valmistusohje

1. Suikaloi sipulit, paprika ja kiinankaali ja lohko omenat isohkoiksi paloiksi. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot pieniksi nupuiksi. Leikkaa kala noin 2×2 cm kokoisiksi paloiksi.

2. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Lisää sipulit, kiinankaalisuikaleet ja parsakaalin varret. Sekoita aineksia pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan.

3. Lisää omenalohkot ja kalapalat, paprikasuikaleet ja parsakaalin kukinnot. Sekoita varovasti, jotta kala ei hajoa.

4. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä muutama minuutti, jotta kala kypsyy. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Mausta ruoka yrteillä.

Lue lisää

Näitä syömällä saat poltettua vatsarasvaa

Superruoka antaa supervoimat

Lohi-parsakaalirisotto