Kinkku - paisto-ohje / Valitut Palat

VibrolegsSofa SaveriWalkOsallistu arvontaan ja voita silmälasit SilmäasemaltaVibrolegs Elliptical Tilaa Valitut Palat -59%

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

Kinkun paisto-ohje

Create: 12/15/2017 - 15:07

Näin kypsytät kinkun miedossa lämmössä. 

Joulukinkku
Kinkku on Suomessa hyvin perinteinen jouluruoka.
Kuva: 
Thinkstock

Vanha suomalainen joulu kesti Tuomaasta Nuutiin. Tuomaaksi olivat teurastus, oluenpano, kynttilöiden valaminen ja siivous suoritettu. Aattopäivinä valmistettiin ruoat ja leivottiin.
 
Kinkun syöminen on peräisin Skandinaviasta pakanuuden ajalta, kun taas lipeäkala ja riisipuuro ovat katolisia paastoruokia. Jouluruokia pidettiin pöydällä koko joulun ajan, jotta haltijat ja vainajatkin saivat niistä osansa.
 
Jouluun, kristillisistä juhlistamme suurimpaan, liittyy eniten tapoja, joita vieläkin noudatetaan. Tärkeimmät niistä ovat ikivanhat jouluruokamme.

Miedossa lämmössä kypsytetty kinkku

6–8 kilon suolattu kinkku
 
Kuorrutus:
1 keltuainen
2–3 rkl sinappia
2 rkl fariinisokeria
2 rkl korppujauhetta
 
1. Kuivaa sulanut kinkku (sisälämpötila noin 10 astetta) talouspaperilla ja nosta uunipannulle. Tee nahkaan kinkun paksuimpaan kohtaan ristiviillos ja pistä siihen lihalämpömittari. Tarkista, ettei se osu luuhun.
 
2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle ja kaada pannulle tilkka vettä. Paista kinkkua 125-asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 77 astetta. Laske runsas tunti kypsymisaikaa kinkkukiloa kohti.
 
3. Poista kamara kuumasta kinkusta. Sekoita kuorrutusaineet keskenään tahnaksi ja levitä se kinkun pintaan.
 
4. Kuumenna kinkkua vielä kuumassa uunissa (225 asteessa), kunnes pinta saa kauniin värin.

Lue lisää: 

Perinteinen jouluglögi

Reseptejä herkullisiin joulumakeisiin 


Helpot tryffelit

 

Osallistu keskusteluun!