Previous slide
Next slide

Kulitsa

kulitsa
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Pääsiäisen perinneresepti.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 tl kardemumma
2 munaa
200 g margariinia
n. 1 kg vehnäjauhoja
200 g rusinoita
Voiteluun: munaa ja mantelilastuja 

1. Annoksesta syntyy kaksi kulitsaa eli pyöreää pääsiäisleipää. Lisää haaleaan maitoon suola, sokeri ja kardemumma. Liuota hiivaa myös joukkoon. 
2. Riko munat liemeen. Alusta taikina vehnäjauhoilla pehmeäksi. 
3. Lisää alustamisen loppupuolella pehmeä rasva ja sotke viimeiset jauhonrippeet taikinaan. 
4. Nostata taikina kaksinkertaiseksi. Jaa se kahteen osaan ja pyöritä kaksi limppua, joiden sisään voit leipoa rusinoita. 
5. Voitele nousseet leivät, koristele pinta mantelilastuilla ja kypsennä limput 200-225 asteisessa uunissa 30-35 minuutin ajan. 

Lue lisää: 

Suussasulavat pähkinäsuklaakeksit

Pashan valmistusohje

7 kielen vievää kuppikakkureseptiä