Previous slide
Next slide

Kylmiä seesamikasvisnuudeleita

pg20011
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kiinalaisten ravintoloiden suosikit, kylmät seesamikasvisnuudelit sopivat piknikevääksi. Korvasimme seesaminsiementahnan maapähkinävoilla sekä seesamiöljyllä ja lisäsimme reseptiin värikkäitä kasviksia.

6 HENGELLE
Valmistus: 15 minuuttia
Kypsennys: 10 minuuttia + jäähdyttäminen

250 g täysjyvänauhapastaa
0,75 dl korianterin lehtiä
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 ½ tl hunajaa
1 rkl riisietikkaa tai omenaviinietikkaa
1 rkl tummaa seesamiöljyä
2 kuorittua valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
¼ tl cayannepippuria
2 silputtua porkkanaa
1 silputtu punainen makea paprika
1 suuri silputtu sellerin kantapala
2 hienonnettua kevätsipulia

1. Keitä nauhapastaa suuressa kattilassa pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta ja laita reilu desilitra keitinvettä talteen.

2. Yhdistä korianteri, maapähkinävoi, soijakastike, hunaja, etikka, seesamiöljy, valkosipuli, suola ja cayannepippuri monitoimikoneessa. Soseuta. Siirrä isoon vatiin.

3. Vispaa jäljelle jäänyt pastan keitinvesi sekaan. Lisää nauhapasta, porkkanat, paprika, selleri ja kevätsipulit. Sekoita. Jäähdytä ainakin 1 tunti ennen tarjoilua.