Previous slide
Next slide

Mausteinen kurpitsa-papuseos

Mausteinen kurpitsa-papuseos
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Reader’s Digest
Nopeasti paahtuvat kurpitsat ja punasipuli kostutetaan appelsiinimehulla ja maustetaan kardemummala, jotka antavat lisää makua ja makeutta. Kasvisseokseen lisätään vielä kypsiä papuja, ja se on valmista tarjottaaksi ranskankerman ja rapeakuorisen leivän kanssa.

4 annosta
2 punasipulia
1 kuorittu ja noin 1½ cm:n kuutioiksi leikattu talvikurpitsa, 750 g
2 rkl oliiviöljyä
2 noin 1 cm:n viipaleiksi leikattua kesäkurpitsaa, 500 g
4 pientä tuoreen timjamin oksaa
6 kardemumman siemenkotaa
½ tl vaaleaa muscovadosokeria tai ruskeaa ruokosokeria
4 rkl appelsiinimehua
2 tl balsamietikkaa
1 tlk (400 g) valutettuja ja huuhdottuja isoja valkoisia papuja tai voipapuja
1 dl kevytranskankermaa

Valmistelut 10 minuuttia
Kypsennys 10 minuuttia
 
1.
 Käsittele kasvikset. Kuumenna uuni 225 asteeseen (kaasu-uuni asennolle 7 ja kiertoilmauuni 200 asteeseen) ja laita pieni uunipannu tai pinnoitettu uunivuoka uuniin kuumenemaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne kahdeksaksi lohkoksi. Nosta kesäkurpitsaviipaleet ja sipulilohkot isoon kulhoon ja valuta niiden päälle 1½ rkl öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella ja sekoita kasvikset käsin tai toisella isolla kauhalla. 

2. Paahda kasvikset. Ota kuuma pannu uunista ja levitä kesäkurpitsa-sipuliseos siihen. Paahda kasviksia uuniin ylä-osassa noin 10 minuuttia. Kaada talvikurpitsakuutiot kulhoon, lisää jäljellä oleva öljy ja timjam ja sekoita taas hyvin.

3. Mausta kasvikset. Murskaa kardemumman siemenkodat huhmaressa tai kaulimella ja irrota niiden sisältä siemenet. Hienonna siemenet huhmaressa tai maustemyllyssä jauhaen. Sekoita kardemumma, sokeri, appelsiinimehu ja viinietikka pienessä kulhossa. Käännä uunipannussa olevat kasvikset. Lisää joukkoon talvikurpitsakuutiot ja valkoiset pavut. Sekoita uudelleen ja valele pinta mausteliemellä. Kääntele vielä niin, että kaikki palat maustuvat. Paahda kasviksia vielä 10 minuuttia ai kunnes ne pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

4. Viimeistele ruoka. Ota kasvikset uunista ja lusikoi tarjoilukulhoon tai suoraan lautasille. Nosta jokaisen kasviskeon pinnalle hiukan ranskankermaa.   

Lue lisää: 

Grillikasvispasta

Fusilia ja kesäpestoa

Kermainen avokado-kookoskeitto