Previous slide
Next slide

Mausteinen punajuuri-omenakeitto

punajuuriomenakeitto
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Reader’s Diegest
Tämä herkullinen keitto on miedon makuinen, joka valmistuu nopeasti ja helposti.

Valmistelut 15 minuuttia
Kypsennys 15 minuuttia
4 annosta

15 g voita
1 rkl oliiviöljyä
220 g kuorittua ja paloiteltua
raakaa punajuurta
2 kuorittua ja paloiteltua omenaa
1 iso kuorittu ja pieneksi lohkottu
punasipuli
1⁄2 rkl currya
2 kananmunaa
5 dl kasvislientä kuutioista
4 rkl vähärasvaista ranskankermaa

1. Kypsennä kasvikset
Kuumenna voi ja öljy isossa kattilassa ja sekoita siihen punajuuri-, omena- ja sipulilohkot. Peitä kattila kannella ja kuumenna keskilämmöllä 10 minuuttia välillä pannua ravistellen. Sekoita joukkoon curry ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä vielä viisi minuuttia.

2. Keitä kananmunat
Keitä kananmunia toisessa kattilassa 10 minuuttia sillä aikaa, kun kasvikset hautuvat. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä munat kylmällä vedellä. Kuori ne sitten ja silppua pieneksi.

3. Soseuta keitto
Lisää kasvisten joukkoon puolet liemestä ja soseuta keitto sileäksi.

4. Viimeistele keitto
Lisää sosekeittoon jäljellä oleva kasvisliemi. Mausta keitto makusi mukaan suolalla ja pippurilla ja kuumenna kiehuvaksi. Jaa keitto annoksiksi ja sekoita kunkin annoksen päälle ruokalusikallinen ranskankermaa ja ripottele kananmunasilppu pinnalle.

Voit valmistaa keiton viimeistelyä vaille valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoamista. Se säilyy kannellisessa rasiassa jääkaapissa hyvänä pari päivää. Keitä kananmunat kypsiksi, jäähdytä, kuori ja silppua juuri ennen tarjoamista sillä aikaa, kun keitto kuumenee uudestaan.

Muunnos: Käytä keittoon curryn asemesta 2 tl raastettua, säilöttyä tai 1 tl tuoretta piparjuurta tai 1 tl chilihiutaleita tai wasabitahnaa.

Annoksen ravintosisältö
• 179 kcal (748 kJ) • 6 g proteiinia • 13 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 5 g) • 10 g hiilihydraattia

Lue lisää: 

Ihanat omenaherkut

Punajuuristroganoff

Mustapapukeitto