Mustapapukeitto

Mustapapukeitto

Luo: 10/01/2015 - 10:15

Tämä keitto ei sisällä lihaa, mutta siinä on runsaasti proteiinia ja kuitua. Mustapapujen, kuminan ja korianterin makuja tasapainottavat smetana ja tomaatti. Jos pidät tulisesta, voit lisätä paprikan joukkoon yhden jalapeno-paprikan.

4 annosta
Esivalmistelut: 10 minuuttia
Keittoaika: 15 minuuttia

2 tl kasviöljyä
1 vihreä paprika kuutioituna ilman siemeniä
2 viipaloitua kevätsipulia
3 murskattua valkosipulinkynttä
1 purkki (550 g) mustapapuja, huuhdeltuina
3 3/4 dl kanalientä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa
2 rkl vähärasvaista smetanaa
1/2 dl kuutioitua tomaattia

1. Kuumenna öljy keskikokoisessa kattilassa. Lisää paprika, sipuli ja valkosipuli ja paista 2 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää pavut, kanaliemi, korianteri ja kumina. Kiehauta, alenna lämpöä ja hauduta 5 minuuttia.

2. Siirrä puolet keitosta tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Kaada soseutettu keitto takaisin kattilaan ja lämmitä uudelleen. Annostele keitto kulhoihin ja viimeistele smetanalla ja tomaattikuutioilla.

Osallistu keskusteluun!