Previous slide
Next slide

Nizzansalaattia ja grillattua tonnikalaa

nizzansalaattia
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Klassisessa nizzansalaatissa kasvikset asetellaan erikseen lautaselle, mutta tässä versiossa kaikki ainekset sekoitetaan ja tarjoillaan sitruunaisessa vinaigrette-kastikkeessa. Salaatin kruunaavat mehevät, puolikypsäksi paistetut tonnikalaviipaleet.

4 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennys: 20 minuuttia

450 g keskikokoisia punakuorisia perunoita viipaloituna kahdeksaan osaan
3/4 dl tuoretta sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl Dijon-sinappia
1/2 tl suolaa
3 1/2 dl vihreitä papuja pilkottuna noin viiden sentin mittaisiksi paloiksi
2 tonnikalapihviä (2,5 sentin paksuisia, yhteensä 800 g)
1/2 tl jauhettua mustapippuria
5 dl halkaistuja kirsikkatomaatteja
1 ruukku vesikrassia varret poistettuina
1 salaattisikuri noin sentin paksuisina viipaleina

1. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja keitä perunoita noin 10 minuutin ajan kunnes ne ovat pehmenneet. Valuta.

2. Vatkaa isossa kulhossa sitruunamehu, öljy, sinappi ja 1/4 tl suolaa. Lisää lämpimät perunat ja kuorruta ne seoksella.

3. Höyrytä papuja höyrykeittimessä noin 4 minuuttia kunnes ne ovat rapeita. Lisää perunakulhoon ja sekoita.

4. Odotellessa esilämmitä grilli tai uunin grillivastus. Laita tonnikalapihvit uunipellille ja mausta pippurilla ja 1/4 tl suolaa. Paista 3 minuuttia kummaltakin puolelta kunnes pihvit ovat puolikypsiä.

5. Lisää tomaatit, vesikrassi ja salaattisikuri kulhoon ja sekoita hyvin. Viipaloi tonnikalapihvit ja asettele salaatin päälle. Tarjoile.