Lohi - Paistettua lohta pinaattipedillä

Paistettua lohta pinaattipedillä

Luo: 11/14/2018 - 12:30

Tuoreet salaattipinaatin lehdet pehmenevät ja niiden maku korostuu pelkässä kypsän lohen lämmössä. Tarjoile tämä lämmin ja vitamiinipitoinen salaatti tagliatellepastan kanssa.

lohi
Kuva: 
Readers Digest


Tuoreet salaattipinaatin lehdet pehmenevät ja niiden maku korostuu pelkässä kypsän lohen lämmössä. Tarjoile tämä lämmin ja vitamiinipitoinen salaatti tagliatellepastan kanssa.
 
4 hengelle
Valmistelu 10 minuuttia
Kypsennys 5 minuuttia

 
Yksi annos sisältää • 321 kcal • 27 g proteiinia • 2 g hiilihydraatteja joista 2 g sokereita
• 23 g rasvaa josta 4 g tyydyttyneitä rasvahappoja • 2 g kuituja
 
500 g nahatonta lohifileetä
40 g vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja
200 g kirsikkatomaatteja
2 kevätsipulia
100 g lehtipinaattia
20 tuoretta basilikanlehteä
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
 

VAIHTOEHTOISET VALMISTUSAINEET

• Jos salaatinomaista lehtipinaattia ei ole saatavilla, voit käyttää tavallista pinaattia, mutta se on ryöpättävä ennen käyttöä. Keitä pinaatinlehtiä väljässä vedessä pari minuuttia, kaada ne siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä.

• Käytä salaattisekoitusta pinaatin sijaan – kokeile rucolaa, vuonankaalia tai vesikrassia.

• Kokeile kampasimpukkaa ja pekonia lohen tilalla. Paista 100 g pekonia pannulla ilman rasvaa, ennen kuin lisäät öljyn ja kypsennät 300 g pieniä kampasimpukoita ilman mätiä noin 1 minuutin tai kunnes ne muuttuvat läpinäkymättömiksi.
 
1 Leikkaa lohifileet 4 sentin kuutioiksi. Puolita oliivit ja kirsikkatomaatit ja hienonna kevätsipulit. Jaa lehtipinaatin lehdet neljälle lautaselle (jos käytät tavallista pinaattia, ryöppää se ensin, ks. Vaihtoehtoiset valmistusaineet) lisää jokaiseen annokseen 5 basilikanlehteä.
 
2 Kuumenna öljy suurella paistinpannulla. Laita lohipalat pannulle ja kypsennä niitä 4 minuuttia ajoittain käännellen, kunnes ne ovat vaaleanpunaisia mutta pehmeitä. Lisää oliivit, sitruunan mehu ja kuori sekä kevätsipulit. Anna poreilla muutama sekunti ja nostele lohiseos sitten lautasille pinaatti-basilikapedin päälle.
 
3 Laita tomaatit pannulle ja paista niitä noin 30 sekuntia, kunnes ne lämpenevät kauttaaltaan. Lisää tomaatit lohiannoksiin ja tarjoile.
 

KOKIN VINKIT

• Valitse mahdollisimman pienikokoisia pinaatinlehtiä. Vältä vanhempia pinaatinlehtiä, sillä ne ovat liian suuria eivätkä sovi salaattiin.
 

LOHI

Paljon proteiinia sisältävässä lohessa on myös runsaasti silmiä ja ihoa hoitavaa A-vitamiinia sekä D-vitamiinia, joka vahvistaa luita ja suojelee osteoporoosilta. Lohesta saa lisäksi terveellistä seleeniä, joka vahvistaa elimistön vastustuskykyä ja säätelee kilpirauhasen toimintaa.

Lue lisää

8 ruokaa, jotka ovat terveellisempia yhdessä syötynä

Kesäisen kevyt kalawokki

Kuinka grillata kala oikeaoppisesti

Readers Digest Valitut Palat

Osallistu keskusteluun!