Previous slide
Next slide

Perinneresepti: Runebergin tortut (8 kpl)

Runebergin torttu
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Näillä ohjeilla valmistat 8 pientä ja herkullista torttua.

 

Runebergin tortut:

100 g voita tai margariinia
1 dl hienoa sokeria 
1 muna
1 dl korppujauhoja (mielellään makeita) 
1 dl karkeaksi rouhittuja manteleita 
1/2 tl leivinjauhetta

Koristeeksi:

Mansikka- tai vadelmahilloa
1/2 rkl vettä
pölysokeria 

Valmistus:

Pehmtä rasva ja hiero se sokerin kanssa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita korppujauhot, vehnäjauhot, mantelirouhe sekä leivinjauhe. 

Kääntele jauhoseos rasvaseoksen joukkoon. Jaa taikina leivosvuokiin. 

Paista 200 C-asteen lämmössä noin viisitoista minuuttia eli kunnes tortut pisteltäessä tuntuvat kypsiltä. 

Sekoita vesi ja sen verran tomusokeria, että saat paksun sokerimassan. 

Nosta jokaisen kypsän tortun pintaan nokare hilloa ja pursota tai valuta hillon ympärille sokerivesikuorrutusta.  

Lue lisää: 

Tiesitkö tämän inkivääristä?

7 kielenvievää kuppikakkureseptiä

Tiesitkö tämän piparjuuresta?