Perinneresepti: Runebergin tortut (8 kpl) / Valitut Palat

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

Perinneresepti: Runebergin tortut (8 kpl)

Create: 01/26/2021 - 12:39

Näillä ohjeilla valmistat 8 pientä ja herkullista torttua. 

Runebergin torttu

 

Runebergin tortut:

100 g voita tai margariinia
1 dl hienoa sokeria 
1 muna
1 dl korppujauhoja (mielellään makeita) 
1 dl karkeaksi rouhittuja manteleita 
1/2 tl leivinjauhetta

Koristeeksi:

Mansikka- tai vadelmahilloa
1/2 rkl vettä
pölysokeria 

Valmistus:

Pehmtä rasva ja hiero se sokerin kanssa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita korppujauhot, vehnäjauhot, mantelirouhe sekä leivinjauhe. 

Kääntele jauhoseos rasvaseoksen joukkoon. Jaa taikina leivosvuokiin. 

Paista 200 C-asteen lämmössä noin viisitoista minuuttia eli kunnes tortut pisteltäessä tuntuvat kypsiltä. 

Sekoita vesi ja sen verran tomusokeria, että saat paksun sokerimassan. 

Nosta jokaisen kypsän tortun pintaan nokare hilloa ja pursota tai valuta hillon ympärille sokerivesikuorrutusta.  

Lue lisää: 

Tiesitkö tämän inkivääristä?

7 kielenvievää kuppikakkureseptiä

Tiesitkö tämän piparjuuresta?

Readers Digest Valitut Palat

300x250 block sidebar

Osallistu keskusteluun!