Ruoka ja viini /Tippaleivät /Valitut Palat

Sofa SaveriWalkVibrolegs

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Tippaleivät

Luo: 04/23/2020 - 14:48

Tippaleivät ovat perinteinen ja maistuva vappuherkku! 

tippaleivät
Kuva: 
iStock

Vapun parhaat tippaleivät 

4 munaa 
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl maitoa 
1 tl raastettua sitruunan kuoria
4 dl vehnäjauhoja
Pinnalle: tomusokeria
Keittämiseen: öljyä 


1. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää mausteet, maito ja jauhot. Vatkaa taikina tasaiseksi. 
2. Kaada taikina vahvaan pursotinpussiin ja sulje se. Tee kulmaan saksilla pieni reikä. 
3. Kuumenna öljy kattilassa. 
4. Valuta taikinaa ohuena nauhana kuumaan öljyyn. Käytä apuna taikinan koossa pysymiseen reikänauhaa. 
5. Keitä tippaleipiä vain pari-kolme kerrallaan ja käännä ne kun toinen puoli on saanut väriä. 
6. Valuta kypsät tippaleivät ja kierittele ne sitten tomusokerissa. 

Lue lisää:

Vapun paras sima

Nopeat pikamunkit 

Mocktail-reseptejä

 
Readers Digest Valitut Palat

Osallistu keskusteluun!