Vegaaninen jouluherkku: Kookospullat

Vegaaninen jouluherkku: Kookospullat

Luo: 12/18/2018 - 15:36

Tässä vegaaninen vaihtoehto joulujuhlien tarjoiluun. Vegaaniset jouluherkut tekevät jouluoöydästä entistä monipuolisemman. 

kookospullat
Kuva: 
Arja Elina Laine / Myllyn Paras

Noin 30 kpl
 
Pullataikina:
 
0,5 l kookosmaitojuomaa
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl kookossokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
14-15 dl puolikarkea vehnäjauhoa
100 g kookosöljyä
 
Väliin:

100 g kookosöljyä
1 dl kookossokeria
3 dl kookoshiutaleita
3 dl hienonnettuja kuivattuja karpaloita tai hedelmäpaloja
1 tl jauhettua kardemummaa
 
Voitelu:

kookosmaitoa+kookossokeria
raesokeria
 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitojuomaan. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää kookosöljy alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (noin 30 x 50 cm). Levitä taikinalevyille huoneenlämpöistä kookosöljyä ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle kookossokeria, kookoshiutaleita ja hienonnettuja kuivattuja karpaloita tai hedelmäpaloja, mausta kardemummalla.

Kierrä levy tiukalle rullalle, jätä sauma alaspäin. Leikkaa rulla terävällä veitsellä kolmen sentin paloiksi ja aseta palat isoihin muffinssivuokiin tai kumolleen leivinpaperille. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä.

Voitele kohonneet pullat sokerilla maustetulla kookosmaidolla. Ripottele voitelun päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

Lue lisää: 

Herkulliset joulumakeiset 

Joulun ihanimmat itsetehdyt makeiset 

Vegaaninen jouluherkku: Härkis-piirakka

DC:Creator: 
Readers Digest Valitut Palat

Osallistu keskusteluun!