Previous slide
Next slide

Vesikrassikeitto ja valkosipuliset leipätikut

augffl_073
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Tummanvihreä, pippurinen vesikrassi on pullollaan terveellisiä ravintoaineita, joten saat nauttia tästä jumalaisen täyteläisestä keitosta vailla tunnontuskia.

NELJÄLLE
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Keittoaika: 20 minuuttia

1 nippu vesikrassia (n. 170 g)
Suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
40 g voita
1 sipuli hienoksi silputtuna
1½ rkl vehnäjauhoja
5 dl kevytmaitoa
0,8 dl kermaviiliä tai crème fraichea

Valkosipuliset leipätikut
2 paksua viipaletta herkullista vaaleaa leipää
1 valkosipulinkynsi halkaistuna

1. Aseta 4 vesikrassin versoa sivuun koristelua varten ja silppua puolet jäljelle jäävästä määrästä hienoksi silpuksi. Keitä silppuamattomia versoja 5 minuuttia kevyesti suolatussa kiehuvassa vedessä. Valuta kuivaksi ja säilytä keitinvesi. Anna versojen jäähtyä hetki ja sekoita ne sitten 2,5 dl keitinveden kanssa tehosekoittimessa soseeksi.

2. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Ripottele jauhot sipulien päälle ja sekoita n. 2 minuutin ajan, älä anna jauhon ruskistua. Lisää pikkuhiljaa maito ja toiset 2,5 dl keitinvettä. Kiehauta ja alenna lieden lämpöä, jotta saa kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Lisää soseutettu vesikrassi, silputtu tuore vesikrassi sekä kermaviili tai crème fraiche maitoseokseen. Sekoita tasaiseksi ja mausta tarvittaessa lisää. Pidä keitto lämpimänä.

5. Valkosipulisten leipätikkujen valmistamiseksi paahda leivät kummaltakin puolelta ja hiero niitä valkosipulinkynnellä. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

6. Tarjoile keitto koristelemalla se vesikrassin versolla ja leipätikuilla.