Previous slide
Next slide

Saksanpähkinöillä ja karpaloilla kruunatut maapähkinävoi-browniet

326afbf
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Suklaakin olisi jo tarpeeksi, mutta näissä brownieissa on kaikkea: rapeita saksanpähkinöitä, kirpeitä karpaloita ja kermaisaa maapähkinävoita. Kannattaa tehdä kaksi annosta.

8 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia
Valmistaminen: 30 minuuttia

150 g jauhoja
125 g sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
175 g tiiviisti pakattua vaaleaa fariinisokeria
50 g kermaisaa maapähkinävoita
3 rkl vaaleaa oliiviöljyä
1 iso muna
2 tl vaniljauutetta
125 g rouhittuja saksanpähkinöitä
75 g kuivattuja karpaloita tai kirsikoita
30 g pilkottua makeahkoa suklaata

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 20 cm oleva neliskulmainen leivontavuoka. Yhdistä leivinpaperilla jauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

2. Vatkaa sähkövatkaimella keskikokoisessa kulhossa fariinisokeri, maapähkinävoi, öljy ja kananmuna tasaiseksi massaksi. Vatkaa sekaan vanilja. Lisää jauhoseos käyttäen vatkaimessa matalaa tehoa. Lisää sekaan pähkinät, karpalot ja suklaa.

3. Paista 25–30 minuuttia tai kunnes leivonnaisen keskelle työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa vaan muutamia muruja. Anna viilentyä vuoassa jäähdytysritilällä ennen kuin leikkaat browniet kahdeksaan palaan.