Terveellisyys - Seitsemän terveellistä reseptiä

VibrolegsSofaSaveriWalkVibrolegs Elliptical Lahjalehti 2021
 
AlfaTV:n TV-opas!

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

Seitsemän terveellistä reseptiä kevään ja kesän mauista

Create: 03/11/2013 - 10:43

Tuoretta ruokaa on tarjolla ympäri vuoden. Mutta suuri osa siitä saapuu ulkomailta ja kasvatus- ja kuljetusmetodeista ei välttämättä ole tietoa saatavilla. 

terveellinen ruoka

Onkin siis helpottava ilo, että lämpimät kuukaudet ovat lähenemässä. Lähitilat alkavat jälleen tuottaa terveellistä, paikallisesti tuotettua ruokatavaraa. Nämä ihanat reseptit sisältävät monia kevään ja kesän ensimmäisistä herkuista.

Tankoparsa-purjokeitto

Parsan kasvukausi on hedelmällisimmillään vain muutaman keväisen viikon ajan. Yhtä nopeasti kuin se alkaa, se on ohi koko loppuvuodeksi. Parsa on siis yksi halutuimmista kevätvihanneksista. Tässä reseptissä sitruunankuori ja rakuuna lisäävät herkullista aromia täyteläiseen mutta terveelliseen keittoon. 
Resepti

Kreikkalainen pinaatti-kananmuna-sitruunakeitto

Kananmuna tuo sametinomaista pehmeyttä tähän klassiseen kreikkalaiseen kevätajan keittoon. Baby-pinaatista keitto saa monia terveellisiä ravintoaineita. Sitruunan kuori ja mehu puolestaan antavat sekä keitolle että sitä maisteleville makunystyröille pientä lisäpotkua. 
Resepti

Kinkku-härkäpapukeitto

Härkäpavut ovat suosittu ruoka-aine Välimeren maissa. Ne ovat parhaimmillaan nuorina ja mureina, joten ne kerätään usein alkukeväästä. Korkean proteiini-, kuitu ja b-vitamiinipitoisuutensa vuoksi härkäpavuista valmistuu sekä tuhti että terveellinen keitto. Tähän keittoon on kätevää käyttää esimerkiksi pääsiäiseltä ylijääneet kinkkupalat.
Resepti

Pasta Primavera

Primavera tarkoittaa italiaksi kevättä. Tähän aina yhtä ihastuttavaan klassikkopastaan voi lisätä myös muita keväisiä makuja kuten rucolaa, purjoa tai sokeriherneitä.
Resepti

Lohisalaatti herneiden ja tillin kera

Mikään maku ei muistuta kesästä yhtä paljon kuin tuoreiden, torilta ostettujen herneiden maku. Tämä kevyellä kastikkeella verhottu salaatti näyttää lautasellakin kesäiseltä vaaleanpunaisessa, vihreässä ja keltaisessa sävykirjossaan. Tilli, kuten sitruunakin, on perinteinen seuralainen lohelle.
Resepti

Bulguria ja kevätvihanneksia

Bulgurvehnän pähkinäinen maku täydentää alkusesongin vihannesten raikkautta ja rapeutta. Tämä ruokalaji on hieno lisuke mutta pärjää myös omillaan. Nauti kulhollinen lounaaksi tai miksei jopa aamiaiseksi! 
Resepti

Vanilijaraparperia ja mansikoita

Raparperin kirpeän raikas maku on täydellinen vastapari mansikoiden makeudelle. Vanilja tekee tästä kesäisestä jälkiruuasta erityisen tuoksuvan ja herkullisen. 
Resepti

Lue lisää:

13 herkullista tapaa hoikistua


13 kreikkalaista herkkua

Näitä syömällä poltat vatsarasvaa

300x250 block sidebar

Osallistu keskusteluun!