Arkipäiväisten tuotteiden terveyshyödyt / ]Valitut Palat

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

Arkipäiväisten tuotteiden yllättävät terveysvaikutukset

Create: 08/02/2018 - 14:20

Arkipäiväisillä tuotteilla, joita todennäköisesti jo käytät, on yllättäviä terveyshyötyjä.

terveyshyödyt

Karpalomehu

Perinteinen käyttötarkoitus: Ehkäisee virtsatietulehdusta.
Uusi käyttötarkoitus: Laskee verenpainetta.

Yhdysvaltojen sydänyhdistyksen kokouksessa esitellyn tutkimuksen mukaan vähäkalorista karpalomehua päivittäin juovien ihmisten verenpaine laski kahdessa kuukaudessa keskimäärin kolme pistettä (asiantuntijoiden mukaan pienikin lasku tekee sydämelle hyvää). Sen sijaan lumejuomaa nauttineiden henkilöiden verenpaine säilyi ennallaan. Muut tutkimukset ovat osoittaneet, että karpalon tehokkaat antioksidantit ovat yhteydessä alhaisempaan verenpaineeseen. Lue lisää karpaloiden terveysvaikutuksista! 

Hunaja

Perinteinen käyttötarkoitus: Hillitsee yskää ja lievittää kurkkukipua.
Uusi käyttötarkoitus: Hoitaa suun haavaumia.

Saudiarabialaisessa tutkimuksessa henkilöt, jotka levittivät hunajaa näiden kiusallisten haavaumien päälle kokivat vähemmän kipua ja paranivat nopeammin kuin ne, jotka käyttivät muita hoitokeinoja (steroidivoidetta ja ilman reseptiä myytävää tahnaa, joka muodostaa suojaavan kalvon haavauman päälle). Hunajaa käyttävät ihmiset ilmoittivat kivun kadonneen täysin kahdessa päivässä, kun taas muita keinoja käyttävät tunsivat olonsa paremmaksi vasta kahdeksan päivän kuluttua. Tutkijat olettavat, että hunajan tulehdusta ehkäisevät ja antimikrobiset ominaisuudet auttavat lievittämään kipua ja edistävät haavan paranemista. Lue lisää hunajasta!

Inkivääri

Perinteinen käyttötarkoitus: Lievittää pahoinvointia.
Uusi käyttötarkoitus: Alentaa verensokeria.

Tämä tuoksuva mauste on hyväksy havaittu kikka merisairauden tai raskauspahoinvoinnin ehkäisemiseen, mutta siitä saattaa olla apua myös ihmisille, jotka sairastavat diabetesta tai ovat vaarassa sairastua siihen. Iranilaisessa tutkimuksessa satunnaisesti valitut henkilöt söivät kaksi grammaa inkiväärijauhetta päivässä lisäravinteena 12 viikon ajan. Tutkimushenkilöiden veren rasva- ja sokeriarvot, jotka vaikuttavat tulehdusalttiuteen, olivat alhaisemmat kuin lumetuotetta syöneellä vertailuryhmällä. Inkivääri saattaa estää erään verensokeria nostavan entsyymin toiminnan. Lue lisää inkivääristä! 

Punaviini

Perinteinen käyttötarkoitus: Suojaa sydäntaudilta.
Uusi käyttötarkoitus: Ehkäisee hampaiden reikiintymistä.

Journal of Agricultural and Food Chemistry -lehdessä julkaistussa laboratoriotutkimuksessa ilmeni, että punaviini (myös alkoholiton) tuhoaa hammasmätää aiheuttavia bakteereita. Tutkijat uskovat, että syynä ovat viinin antioksidantit sekä se, että viini ”tarttuu” hampaiden pintaan, jolloin se ehtii tuhota bakteerit tehokkaasti.

Sitruunamehu

Perinteinen käyttötarkoitus: Vaalentaa hiuksia. 
Uusi käyttötarkoitus: Ehkäisee munuaiskiviä.

Voimakkaan sitruunahapon ansiosta sitruunoilla voi vaalentaa hiuksia, mutta sama happo myös vähentää kalsiumin eritystä ja saattaa ehkäistä munuaiskivien muodostumista. Jos sinulla on taipumusta munuaiskiviin, juo lasillinen sitruunamehua (aitoa sitruunamehua ja vain vähän lisättyä sokeria) päivittäin. Tiesitkö tämän sitruunasta?

Lue lisää:

10 terveydellesi tärkeää muutosta, jotka sinun tulisi tehdä viisikymppisenä


Vitamiinien puutosta ei tarvitse pelätä

Näillä vinkeillä niska kuntoon

Readers Digest Valitut Palat

300x250 block sidebar

Osallistu keskusteluun!