Laihdutus - syö kuin kreikkalainen ja laihdu

VibrolegsSofaSaveriWalkVibrolegs Elliptical Lahjalehti 2021
 
AlfaTV:n TV-opas!

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

Syö kuin kreikkalainen ja laihdu

Create: 12/19/2019 - 13:02

Mitä terveyteen ja painonpudotukseen tulee, maailman tehokkain dieetti saattaa myös olla yksi sen vanhimmista. 

kreikkalainen ruoka

Oliiviöljy: yksin sen tuoksu auttaa laihdutuksessa

Oliiviöljy sisältää enemmän terveellisiä yksittäistyydyttymättömiä rasvoja kuin miltei yksikään toinen tavallinen öljy tai ruoka-aine. Tutkimusten mukaan oliiviöljyn käyttäminen runsaasti tyydyttynyttä rasvaa sisältävien ruokien sijaan lisää elimistön levossa käyttämän energian määrää, joten se kuluttaa enemmän kaloreita jopa istuessaan tai nukkuessaan. Saksalaisessa tutkimuksessa todettiin, että yksin oliiviöljyn tuoksu saa ihmiset tuntemaan itsensä kylläisemmiksi ja syömään vähemmän kaloreita. Tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt, joiden jugurtti sisälsi oliiviöljyn heinämäistä tuoksua, söivät vähemmän kaloreita. Lisäksi heidän verensokerinsa oli aterian jälkeen parempi kuin niillä, joiden jugurttiin oli sekoitettu rypsiöljyä, voita tai ihraa. Lue lisää oliiviöljystä! 
 

Kreikkalainen jugurtti: rasvaa polttavat bakteerit

Kreikkalainen jugurtti voi vähentää näläntunnetta, lisätä kylläisyyden tunnetta, tasapainottaa verensokeria, vähentää mielitekoja ja estää ahmimista. Kiitos tästä kaikesta kuuluu sille, että se sisältää merkittävästi enemmän proteiinia grammaa kohden kuin miltei yksikään muu sellaisenaan syötävä ruoka-aine. Kun proteiini kulkee aineenvaihdunnan läpi ja sulaa, elimistö polttaa enemmän kaloreita kuin hiilihydraatteja käsitellessään. Muutkin ruoat sisältävät probiootteja (hyviä ruoansulatuksen bakteereita), mutta jugurtti on miellyttävin keino saada päivittäinen annoksensa, joka saa pieneliöstömme jatkamaan rasvan polttamista. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jos emme säilytä oikeita bakteereita elimistössämme, painonpudotus on vaikeaa ruoan tai liikunnan määrästä huolimatta. Lue lisää rasvaa polttavista elintarvikkeista!
 

Vihannekset: energiaa roskaruoan sijaan

Jos elimistössäsi on vähänkin puutetta hivenaineista – vitamiineista, mineraaleista, antioksidanteista ja fytokemikaaleista – et saa painoasi putoamaan. Tutkimukset ovat osoittaneet, että uupuneina lankeamme helpommin syömään roskaruokaa, mutta vihanneksissa olevat hivenaineet saavat aineenvaihduntamme kiihtymään ja antavat elimistöllemme energiapotkun. Noin 90 prosenttia vihanneksista on vettä, jotka auttavat torjumaan vähäisintäkin nestehukkaa, joka puolestaan voi häiritä aineenvaihduntaa sekä elimistön kykyä polttaa rasvaa. Lisäksi vesi kasvattaa ruoan määrää lisäämättä kaloreita, joten pysyt kylläisenä kauemmin. Veden kylläiseksi tekevä vaikutus on vielä selvempi, kun se yhdistyy vihannesten liukenemattomaan kuituun, joka puolestaan tekee annoksesta tukevamman ja nopeuttaa sen sulamista. 11 herkullista kasvista! 
 

Pavut: laihdutus & tärkeät kuidut

Painonpudotukseen tarvitaan sekä liukenevia että liukenemattomia kuituja, eikä yhdessäkään muussa ruoka-aineessa ole niitä molempia yhtä paljon kuin pavuissa. Liukenevat kuidut hajoavat nesteiden kanssa mahalaukussa ja muodostavat siellä liimamaista geeliä. Tämä geeli laajenee ja tekee olostasi kylläisemmän, mutta pitää samalla ruoan vatsassasi pidempään. Liukenemattomat kuidut imevät vettä, lisäävät ruoansulatukseesi massaa ja saavat yhdessä liukenevan kuidun kanssa olosi tuntumaan kylläisemmältä. Lue lisää kasviperäisistä proteiininlähteistä! 
 

Merenelävät: polttoainetta rasvaa polttavalle aineenvaihdunnalle

99 prosenttia amerikkalaisista ei saa ravinnostaan riittävästi omega-3-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä aineenvaihdunnan, verensokerin vaihtelun sekä elimistömme muiden rasvanpolttoon vaikuttavien tekijöiden kannalta. Rasvaisessa kalassa on enemmän omega-3-rasvahappoja kuin vähärasvaisemmassa kalassa, kuten tonnikalassa, mutta merenelävät sisältävät enemmän EPA- ja DHA-rasvahappoja – joilla on eniten terveysvaikutuksia – kuin mikään muu ruoka-aine. University of Western Ontariossa tehdyn tutkimuksen mukaan annos kalaa tai mereneläviä vähintään kahdesti viikossa voi kiihdyttää aineenvaihduntaa jopa 400 kalorilla päivässä, ja estää rasvasoluja laajentumasta, etenkin vatsan alueella. Lue lisää kalan terveellisyydestä! 

Edeltävä teksti on muokattu Maria Loin ja Sarah Tolandin teoksesta The Greek Diet. Kaikki oikeudet pidätetään. Kirjaa tai sen osia ei saa käyttää tai kopioida ilman kirjallista lupaa sen julkaisijalta HarperCollins Publishersilta, 195 Broadway, New York, NY 10007.
 

Lue lisää:

Terveempi elämä näiden kahdeksan ruoka-aineen avulla

18 ihanaa ruoka-ainetta, jotka voivat pelastaa henkesi

12 yllättävää faktaa avokadosta

Readers Digest Valitut Palat

300x250 block sidebar

Osallistu keskusteluun!