Ensiapu - näin annat ensiapua tehokkaasti!

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

Tämä on tehokkain tapa antaa ensiapua!

Create: 05/03/2013 - 11:11

Moni ihminen kuolee sydänkohtaukseen, koska paikalle osuvat ihmiset eivät osaa antaa ensiapua. Ripeä ja tehokas ensiapu voi kuitenkin tuplata potilaan mahdollisuudet jäädä henkiin.

Painelu-puhalluselvytys on tehokkain tapa antaa ensiapua. Oikeaoppinen elvytys voi kuitenkin olla haastavaa, sillä elvyttäjän on vuoroteltava rintakehän painelun ja oikein ajoitetun puhaltamisen välillä. On olemassa yksinkertaisempi elvytystapa, joka edellyttää pelkästään rintakehän painelua, kunnes apu ehtii paikalle. Mutta kumpi elvytystapa on parempi?

Ranskalaiset, ruotsalaiset ja yhdysvaltalaiset tutkijat tarkastelivat kahta tutkimusta, joihin osallistui kaikkiaan lähes 2 500 ihmistä. Tutkimushenkilöistä puolet oli elvytetty painelu-puhallustekniikalla ja puolet pelkällä painelulla. Tutkijat selvittivät, kuinka moni henkilöistä oli elossa vielä useita vuosia tapauksen jälkeen. Tulosten mukaan yksinkertainen paineluelvytys oli aivan yhtä tehokas kuin perinteinen ja monimutkaisempi painelu-puhalluselvytys.


Lue lisää:

7 vaarallista ensiapuvirhettä

Miten toimia viidessä hätätilanteessa

Näin pääset nivelkivusta

300x250 block sidebar

Osallistu keskusteluun!