Sinkki - Lue, miksi tarvitset sinkkiä / Valitut Palat

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

Tämän vuoksi tarvitset sinkkiä!

Create: 06/17/2020 - 10:57
sinkki

Sinkillä on elintärkeä rooli satojen kehon prosessien toiminnassa. Näihin lukeutuvat solujen kasvu, haavojen paraneminen, seksuaalinen kypsyminen ja jopa jokapäiväiset hajun ja maun aistimukset.

Itse asiassa sinkkiä käytetään kehon joka solussa, ja tutkimukset osoittavat, että siitä on apua kaikenlaisiin vaivoihin, mm. aknen, ADHD:n, diabeteksen ja ikääntymistä seuraavan näön huonontumisen kanssa.

Sinkki rakentaa vastustuskykyä

Sinkki on kuitenkin ehkä parhaiten tunnettu roolistaan vastustuskyvyn rakentajana, sillä se auttaa suojaamaan kehoa vilustumista, flunssaa, sidekalvontulehduksia ja muita tulehduksia vastaan. Sinkki onkin yksi vahvan vastustuskyvyn tärkeimmistä rakennuspalikoista. Sinkinpuutteesta kärsivillä ihmisillä on enemmän hankaluuksia parantua laajasta kirjosta tulehduksia.

Silti yllättävän moni ei saa tätä ravinnetta tarpeeksi. Koska kehosi ei tuota sinkkiä, sen saanti riippuu ulkoisista lähteistä.

Parhaat sinkkiä sisältävät ruuat:

  1. Raa’at osterit

  2. Leivitetyt tai paistetut osterit

  3. Täysjyvämurot

  4. Haudutetut pavut (purkista, porsas- ja tomaattikastikkeessa)

  5. Naudan niskapaistos

  6. Ravut

  7. Lammas

 Lue lisää:

13 asiaa, jotka on hyvä tietää flunssasta

8 ruokamyrkytyksen oiretta, jotka on syytä tuunnistaa


18 ruoka-ainetta, jotka voivat pelstaa henkesi

Readers Digest Valitut Palat

300x250 block sidebar

Osallistu keskusteluun!