Tutkimus: Katri Helena luotetuin musiikkivaikuttaja | Valitut Palat

Tutkimus: Katri Helena luotetuin musiikkivaikuttaja

Luo: 05/21/2013 - 16:51

Iskelmälaulaja Katri Helena on suomalaisten mielestä luotetuin henkilö musiikin alalla.

Toiseksi eniten yleisö luottaa laulaja-lauluntekijä Mikko Kuustoseen ja kolmanneksi eniten kulttuurin moniottelijaan Vesa-Matti Loiriin. Asia käy ilmi Valittujen Palojen yhdessä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa tekemästä tutkimuksesta.

Neljäntenä musiikkivaikuttajien luotettavuusvertailussa on tangolaululla tähdeksi noussut Jari Sillanpää, viidentenä Hector ja kuudentena poplaulaja, säveltäjä ja sanoittaja Juha Tapio.

Kapellimestari Esa-Pekka Salonen on luottamusvertailussa seitsemäntenä, iskelmälaulun kestotähti Paula Koivuniemi on kahdeksantena, laulaja Chisu on yhdeksäntenä ja iskelmäveteraani Danny kymmenentenä. Yö-yhtyeestä tunnettu Olli Lindholm on vertailussa 11. sijalla ja tangolegenda Eino Grön 12. sijalla.

Yleisön luottamus musiikin alalla jakautuu verrattain tasaisesti. Katri Helena on luotetuin nimi musiikin alalla 8 prosentille vastaajista. Mikko Kuustonen ja Vesa-Matti Loiri ovat kumpikin ykkösnimi noin 6 prosentille vastaajista.

Tunnetuista musiikkikasvoista selkeä naisten suosikki on Jari Sillanpää. Haastatelluista naisista 7 prosenttia ilmoitti luottavansa eniten Jari Sillanpäähän. Miehistä häneen luotti 2 prosenttia. Naisten mieleen ovat myös Juha Tapio ja Eino Grön Chisun nauttiessa hieman suurempaa luottamusta miesten keskuudessa.

Näin tutkimus tehtiin

Tutkimus toteutettiin viime vuodenvaihteessa osana Reader’s Digestin laajaa Luotetuin merkki –tutkimusta (European Trusted Brands). Suomessa yli 1300 vastaajaa nimesi avoimeen kysymykseen elossa olevan musiikkivaikuttajan, johon luottaa eniten. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi. Tutkimuksen virhemarginaali on enintään +/- 1,7 prosenttiyksikköä.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657 tai 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela (09) 503 4655 tai 050595 5143.


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 18 eri kielellä ja 46 eri painoksena.

Osallistu keskusteluun!