Tutkimus: Suomi luottaa Buranaan

Tutkimus kuluttajien luottamuksesta terveysalan tuotemerkkeihin: Suomi luottaa Buranaan

Luo: 03/17/2014 - 10:12

Orionin Burana on luotetuin särkylääkemerkki Suomessa.

Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa GlaxoSmithKlinen tuotemerkkiin Panadoliin ja kolmanneksi eniten Ibumaxiin, joka on Vitabalansin tuotemerkki. Vuonna 2013 särkylääkkeiden kolmen kärki oli Burana, Panadol ja Aspirin. Asia käy ilmi Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki –tutkimuksesta.

Multi-tabs luotetuin vitamiinivalmistemerkki

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Luotetuin vitamiinivalmistemerkki Suomessa on Multi-tabs, jonka taustalla on Pfizer-konserniin kuuluva Ferrosan. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Orionin Multivita-tuotemerkkiin. Kolmantena luotettavuusvertailussa on Bayerin Berocca. Vitamiinivalmistemerkkien kärkikolmikko säilyi ennallaan vuoden 2013 tutkimukseen verrattuna.

Finrexin ykkönen yskä- ja flunssalääkkeissä

Yskä- ja flunssalääkkeissä luotetuin tuotemerkki on Finrexin, jota markkinoi Takeda-konserniin kuuluva Leiras. Toiseksi eniten suomalaiset luottavat saman yhtiön Codesan-tuotteeseen. Kolmantena yskä- ja flunssalääkkeiden luottamusvertailussa on Resilar, joka on Orionin tuotemerkki. Vuoden 2013 tutkimuksessa kolmantena oli Burana, joka on niin ikään Orionin tuotemerkki.

Möller on ravintolisien ja luontaistuotemerkkien luotetuin

Ravintolisien ja luontaistuotemerkkien sarjassa luotetuin on Möller. Toisena luottamusvertailussa on nyt VitaePro ja kolmantena Multi-tabs. Vuosi sitten ykkösenä oli Möller, kakkosena Tri Tolonen –tuotesarja ja kolmantena Orionin tuotemerkki Multivita.

Benecol on luotetuin terveysvaikutteinen elintarvike

Raisio Oyj:n kehittämä Benecol-tuotesarja on säilyttänyt asemansa Suomen luotetuimpana terveysvaikutteisena elintarvikemerkkinä. Toiseksi eniten kuluttajat luottavat Beceliin, jonka taustalla on kansainvälinen elintarvikekonserni Unilever. Kolmantena terveysvaikutteisten elintarvikkeiden luottamusvertailussa on suomalainen Valio. Järjestys oli sama myös vuonna 2013 tehdyssä tutkimuksessa.

Terveystalo vahvin lääkäriasemien luottamusvertailussa

Terveystalo nousi luotetuimmaksi yksityiseksi lääkäriasemamerkiksi. Luottamusvertailun kakkonen on Mehiläinen ja kolmonen Diacor. Vuosi sitten luottamusvertailun ykkönen oli Mehiläinen, kakkonen Terveystalo ja kolmonen Diacor.

Instrumentarium on luotetuin optikkoliike

Optikkoliikkeiden luottamusvertailussa ykkönen oli Instrumentarium. Toisella sijalla on Silmäasema ja kolmantena Nissen. Kärkikolmikko säilyi muuttumattomana viime vuoteen verrattuna.

Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa Reader’s Digestin kansainvälistä Luotetuin Merkki –tutkimusta (European Trusted Brands), joka toteutettiin yhdessä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa viime vuodenvaihteessa useissa Euroopan maissa. Terveysalan tuotemerkkejä koskeviin avoimiin kysymyksiin vastasi Suomessa yli 2000 henkilöä. Tulokset painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi. Tutkimuksen virhemarginaali on enintään 3,4 prosenttiyksikköä.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657, 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143.


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 17 eri kielellä.

Osallistu keskusteluun!