rda_finland | Valitut Palat

rda_finland

From this author

Psoriasis on yleinen ihosairaus, jossa kehon T-solut villiintyvät. Yleensä nämä solut etsivät ja tuhoavat elimistöön eksyneitä taudinaiheuttajia. Psoriasiksessa T-solut hyökkäävät terveiden ihosolujen kimppuun. Seurauksena on ihosolujen ylituotanto sekä kuolleiden ihosolujen kertyminen läiskinä ihon pinnalle. Iho on punoittava ja turvonnut, ja joskus iholla on suomuiselta näyttäviä laikkuja, jotka saattavat ilmestyä ja kadota itsestään. Psoriasiksen hoitaminen on hyvin hankalaa, mutta jos sitä vastaan hyökkää kaikilla rintamilla, nämä kotikonstit saattavat helpottaa oloa.

Syylät on liitetty kansanperinteessä sammakoihin, noitiin ja taikuuteen, ja niistä eroon pääsemiseksi on käytetty kaikkea mahdollista etanoista heinäsirkan sylkeen. Syylien aiheuttajia ovat ihmisen papilloomavirukset. Syyliä voi esiintyä sormen sivussa, jalkapohjissa ja oireettomina sukupuolielimissä. Oma immuunijärjestelmä on paras puolustuskeino syyliä vastaan – se hävittää 65 prosenttia useimmista syylistä kahden vuoden kuluessa vaikka et tekisi mitään. Kannattaa kuitenkin käyttää näitä yksinkertaisia kotikonsteja, joilla ne saa katoamaan – se on kuin taikuutta!

Jos kasvoillesi alkaa äkkiä valua (tai edes tihkua) verta, päivä voi todella olla pilalla, vaatteista puhumattakaan. Nenäverenvuoto voi syntyä lähes tyhjästä, esimerkiksi jos nenää raaputtaessa kynsi puhkaisee vahingossa verisuonen. Useammin syynä on kuitenkin isku nenään urheilukentällä. Oli syy mikä tahansa, hätäily ei kannata. Jos pitää päänsä kylmänä, nenäverenvuodon voi yleensä pysäyttää muutamassa minuutissa.

Vahingossa tapahtuvat kaatumiset kuuluvat kome­dioiden perusaineksiin, mutta ne ei­vät ole naurunasia iäkkäille ihmisille. 

Useimmat asiantuntijat ovat sitä mieltä, että alkoholista pidättäytyminen on turvallisin ratkaisu.

Vinkuva hengitys, yskä, rinnan ahdistus - astma salpaa hen­gen, eikä se tunnu mukavalta. Sairautta ei toistaiseksi voida paran­taa, mutta suurin osa siitä kärsivistä elää täyttä elämää lääkityksen ja lau­kaisevien tekijöiden hallinnan avulla.

Suistaako pyörrytys tai huimaus elämäsi raiteiltaan? Oikea diagnoosi ja hoito auttavat.

Uutta kuntoiluharrastusta aloittaessa pelkällä tahdonvoimalla ei yleensä pääse kovin pitkälle. Pi­temmällä tähtäimellä kannattaakin keksiä itselle sopivia ja hauskoja lii­kuntamuotoja. 

Varhemmin nautittu päivällinen voi olla avain terveempään elämään.

Sivut